Българският отбор остана на 22-ро място в Нове Место Франция

...
Българският отбор остана на 22-ро място в Нове Место Франция
Коментари Харесай

Френски триумф в зрелищна щафета на старта на Световното първенство

Българският тим остана на 22-ро място в Нове Место
Франция завоюва златните медали в извънредно атрактивната смесена щафета на 4х6 километра, която мина на осветяване и бе първи старт от Световното състезание по биатлон.

Състезанието е в чешкия център Нове Место.

Карето на французите в състав Ерик Перо, Кентен Фийон Майе, Жюстин Бреза-Буше и Жулия Симон измина трасето за 1:09:24.4 часа, като му се наложи да употребява 9 спомагателни патрона и да извърши една наказателна обиколка. За Франция това е трета купа в историята на тази дисциплинираност след 2009 и 2016 година.

Втори са норвежците в състав Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо, Каролине Кнотен и Ингрид Тандреволд. Бронзът е за Швеция, а отборът на Германия, който водеше след половината съревнование, приключи на пета позиция.

България също започва в щафетата в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Валентина Димитрова и Лора Христова. Тимът ни приключи на 22-о място с пет спомагателни обиколки, с 14 спомагателни патрона и на 9:21.6 минути след спечелилите от Франция.

След първите два поста при мъжете първенците оставаха зад Германия, а Бреза-Буше влезе в углавен рунд. Но на финален пост носителката на Големия бистър глобус при дамите за предишния сезон Жулия Симон бе безапелационна в бягането и в стрелбата, с цел да донесе купата за своя отбор.

Публиката бе невероятна - а вечерният час и осветлението способстваха атмосферата по време на щафетата да е изключителна.

Биатлонистите го акцентираха след финала, а това е единствено първата конкуренция от програмата на Световното състезание. Условията бяха сложни за самите състезатели - снегът ме мек и влажен, защото непрекъснато валеше дъжд.

Но окуражаващите хиляди почитатели дадоха сили на биатлонистите и надпреварата бе превъзходно.

" Невероятна аудитория е тук! Направихме доста мощно отборно съревнование. Чувството е неописуемо! ", вълнуваше се Жулия Симон след успеха.

Световното състезание по биатлон продължава със спринта на 7.5 км за дами в петък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР