Българският национален отбор по волейбол за жени постигна четвърта победа

...
Българският национален отбор по волейбол за жени постигна четвърта победа
Коментари Харесай

Браво! Волейболистките ни с поредна победа на Европейското

Българският народен тим по волейбол за дами реализира четвърта победа в група В на Европейското състезание, надделявайки през днешния ден над тима на Швейцария с 3:1 гейма (21:25, 25:23, 25:17, 25:13). Това е четвърта победа на българския отбор и трета на шампионата с 3:1 гейма.

Днешният триумф подрежда девойките на треньора Лоренцо Мичели на 2-о място в групата и подсигурява присъединяване на осминафиналите против 3-ия отбор от група D Словакия. Срещата е в неделя във Флоренция, осведоми БНР.
-->
Колеблив първи гейм даде преднина на швейцарките, само че по-късно българският тим доминираше и просто не остави късмет на противничките си. Единствено във втората част швейцарките се пробваха да се опълчват, като частта приключи единствено с две точки за България. Тя стартира с разменя водачеството, като съперничките поведоха с най-голямата си разлика за 21:17. Отлична игра на Радостина Маринова оказа помощ на България да понижи на 19:21 и на 20:22. Българките се пробваха да извърнат хода на първия гейм при 21:23, само че сполучлива обсада на Мелин Перие.

Колебанията на българския тим продължиха и във втория гейм, когато Швейцария поведе със 7:4. Елена Бечева, Радостина Маринова и Борислава Съйкова обаче се включиха доста добре и направиха поврат до 12:9. След това треньорът на швейцарките взе спиране и това оказа помощ да изравнят 13:13, само че България още веднъж беше по-силен и в офанзива, и на блок и преднината се усили на 19:16, а по-късно и на 23:20. Отлична офанзива, готова от Петя Баракова, беше приключена с точка през центъра и геймовете бяха изравнени.В третия и в четвъртия гейм волейболистките на България тотално преобладаваха. В третата част изходът беше решен при 16:7, когато още веднъж най-хубавата в днешния ден Радостина Маринова донесе точки от единична обсада и от две пускания през отбраната. Четвъртият гейм протече по подобен метод, като Швейцария имаше някакви очаквания до 4:7. Отлично се върна на терена Мирослава Паскова, която оказа помощ разликата да скочи до 20:12 и по-късно да бъде извоюван с 3:1 единствено с 13 точки за съперника.

В последната среща от група В Италия по-късно през днешния ден ще играе против състава на Хърватия.

Състав на България:  Радостина Маринова 22, Мария Йорданова 7, Петя Баракова 4, Мирослава Паскова 7, Мария Кривошийска, Мира Тодорова 12 - Мила Пашкулева-либеро (Борислава Съйкова 9, Елена Бечева 11)
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР