Българският национален отбор по волейбол си осигури участие във втората

...
Българският национален отбор по волейбол си осигури участие във втората
Коментари Харесай

Скримов поведе България към 1/8-финал на Евроволей `21

Българският народен тим по волейбол си обезпечи присъединяване във втората фаза на европейското състезание в Полша, Чехия, Естония и Финландия. В заключителния си пети мач от група В в чешкия град Острава селекцията на Силвано Пранди надви над новобранеца Беларус с 3:1 (13, 18, -24, 22) и си подсигурява най-малко 4-то място в потока, изпращащо на 1/8-финал.

" Лъвовете " влязоха в дуела със мощно разтърсено самочувствие след двете следващи тежки провали против Италия (1:3) и Словения (0:3) и в догонваща позиция по отношение на днешния противник, който също беше с 2 победи и 2 загуби, само че с точка повече - 6 против 5. На всичкото отогре беларусите стартираха надалеч по-стабилно и завоюваха шест от първите осем разигравания за начален задатък от 6:2 т.

Тогава обаче на сервис застана вездесъщият Тодор Скримов, който както и при обрата с 3:2 над Чехия направи чудесна серия от пет поредни начални удара, в това число два аса. Опитният български посрещач се трансформира в главен мотор за отбора ни през целия мач и непрекъснато тормозеше противника с мощни офанзиви и постоянен сервис. Той бе и в основата на нормализираната игра в четвъртия гейм след наивно изпуснатата трета част.

31-годишният Скримов стана топреализатор в дуела с 23 т. (8 аса), капитанът Цветан Соколов добави 18 т. (2 аса, 1 блок), а Мартин Атанасов способства с 12 т. (2 блока) за наложителния и в последна сметка изстрадан триумф. За Беларус най-резултатен беше Уладзислау Бабкевич със 17 т. (1 ас, 3 блока), а Уладзислау Давискиба приключи с 11 т. (1 ас, 1 блок).

Въпреки че съумяха да избегнат цялостното крушение с отпадане в груповата фаза, националите имат да извървят още много тежък път, с цел да изпълнят поставената им от федерацията задача най-малко - влизане в Топ 6 на Евроволей `21. Към момента България заема трето място във краткотрайното нареждане на група В с 8 т. (3-2).

По-късно довечера обаче следва последният мач в потока - сред Италия (12 т., 4-0), чийто отбор към този момент си е подсигурил първата позиция в крайното класиране, и домакина Чехия (7 т., 2-2), който при триумф ще смъкна нашите на четвърто място. В взаимозависимост от развръзката, на 1/8-финалите " трикольорите " ще срещнат първия или втория от група D в Талин, където преди финалния ден водят Франция и Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР