Българският национален отбор по волейбол прекъсна ужасната си серия от

Българският национален отбор по волейбол прекъсна ужасната си серия от ...

Волейболистите спряха черната серия с измъчен успех над Нидерландия


Българският национален отбор по волейбол прекъсна ужасната си серия от шест поредни загуби в Лигата на нациите. В 9-ия кръг от комерсиалния турнир в Римини (Ит) "трикольорите" се справиха мъчно с друг опашкар в класирането - Нидерландия, с 3:2 (18, -18, -17, 22, 13).

За нашите това е едва втори успех от началото на надпреварата през 2021 г., като предишният бе още в първата седмица - 3:0 срещу тоталния аутсайдер Австралия. "Кенгурата" (0-8) все още на са спечелили дори точка и твърдо заемат последната 16-а позиция.

България вече събра актив от 7 т. (2-7), но остава на 14-о място, с три точки преднина пред нидерландците, които са предпоследни с 4 т. (1-8).

С най-голям принос за успеха бяха трима посрещачи - започналите като титуляри Светослав Иванов с 13 т. (2 аса, 3 блока) и Аспарух Аспарухов с 12 т. (1 ас, 2 блока) и влезлият като резерва Денис Карягин с 15 т. (1 ас). Топреализатор в мача стана звездният диагонал и капитан на "лалетата" Нимир Абдел-Азиз с феноменалните 29 т. (4 аса).

В предпоседената четвърта седмица от редовната фаза на турнира трите съперника на "лъвовете" ще бъдат Аржентина (15 юни), Сърбия (16 юни) и Русия (17 юни).

Източник: segabg.com