Българският национален отбор по волейбол прекъсна ужасната си серия от

...
Българският национален отбор по волейбол прекъсна ужасната си серия от
Коментари Харесай

Волейболистите спряха черната серия с измъчен успех над Нидерландия

Българският народен тим по волейбол прекъсна ужасната си серия от шест следващи загуби в Лигата на нациите. В 9-ия кръг от комерсиалния шампионат в Римини (Ит) " трикольорите " се оправиха мъчително с различен опашкар в класирането - Нидерландия, с 3:2 (18, -18, -17, 22, 13).

За нашите това е едвам втори триумф от началото на конкуренцията през 2021 година, като предходният бе още в първата седмица - 3:0 против тоталния новобранец Австралия. " Кенгурата " (0-8) към момента на са спечелили даже точка и твърдо заемат последната 16-а позиция.

България към този момент събра актив от 7 т. (2-7), само че остава на 14-о място, с три точки преднина пред нидерландците, които са предпоследни с 4 т. (1-8).

С максимален принос за триумфа бяха трима посрещачи - почналите като титуляри Светослав Иванов с 13 т. (2 аса, 3 блока) и Аспарух Аспарухов с 12 т. (1 ас, 2 блока) и влезлият като запаса Денис Карягин с 15 т. (1 ас). Топреализатор в мача стана звездният диагонал и капитан на " лалетата " Нимир Абдел-Азиз с феноменалните 29 т. (4 аса).

В предпоседената четвърта седмица от постоянната фаза на шампионата трите противника на " лъвовете " ще бъдат Аржентина (15 юни), Сърбия (16 юни) и Русия (17 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР