Българският национален отбор по волейбол допусна поражение от Япония с

...
Българският национален отбор по волейбол допусна поражение от Япония с
Коментари Харесай

България се бори, но изпусна шанса си срещу Япония

Българският народен тим по волейбол позволи проваляне от Япония с 2:3 гейма във втория си мач от Лигата на нациите във Варна. В обособените елементи срещата се разви при 25:22, 19:25, 25:16, 19:25 и 19:21. Момчетата на Силвано Пранди се бориха до последно в зала „ Конгресна “ след положителното начало на мача, само че някои съмнения, изключително в тайбрека, им костваха триумфа.

Така отборът ни, който в петък подчини Австралия , инкасира пето проваляне в конкуренцията. С актив от 8 точки „ лъвовете “ са на 12-ото място. Позиция пред тях е Япония със същия актив, само че с по-добри индикатори.

В неделя „ трикольорите “ ще изиграят третия си мач от спортния уикенд в конкуренцията. Отборът ни се изправя против Италия. „ Адзурите “ по-рано подчиниха „ кенгурата “, които ще спорят с волейболистите от Страната на изгряващото слънце.

Селекцията ни стартира добре мача, като макар някои съмнения в посрещането, сподели чудесна игра в офанзива. Във втория гейм „ трикольорите “ демонстрираха някои съмнения, което разреши на гостите да изравнят,

Първи гейм - 25:22

Мачът стартира равностойно, а при 8:7 в интерес на Япония пристигна първото техническо спиране в мача. След подновяването на борбата, дуелът вървеше точка за точка, само че въпреки всичко момчетата на Силвано Пранди съумяха да вземат два пункта задатък преди втората пауза. Японците стигнаха до равнене - 18:18 - когато Накагаичи изиска спиране. То не разколеба Соколов и компания, които дръпнаха с 21:18. Въпреки опитите на щаба на Япония да обърне нещата в своя изгода, българските волейболисти направляваха играта до края на първата част, а неточност на сервис на Онодера донесе победната точка за „ трикольорите “ - 25:22.

Втори гейм - 19:25

Втората част стартира с три поредни точки за японците. Постепенно обаче „ лъвовете “ изравниха играта, и след четири поредни точки се отдръпнаха с пункт задатък при първата техническа пауза. След подновяването на играта като че ли съставът на Пранди позагуби централизация, а това разреши на Япония да направи серия от три поредни точки и да поведе с 10:8. В тази обстановка Пранди изиска спиране, само че и след него българите демонстрираха съмнения, от които ловко се възползваха японците. Постепенно преднината им набъбна на 6 пункта, когато „ трикольорите “ започнаха акция по стопяване на пасива. Българите заредиха три следващи точки, като понижиха на 3 изоставането си. Япония имаше 4 точки задатък при втората техническа пауза, а малко по-късно българите се приближиха на 2 разстояние от съперника. Блокаут на Розалин Пенчев направи разликата сред България и Япония единствено точка – 18:19. Съставът ни обаче не се възползва от тази опция за поврат и в последна сметка, състезателите от Страната на изгряващото слънце затвориха гейма при 25:19.

Трети гейм - 25:16

Третият гейм стартира равностойно, само че последователно България откри надзор и по този начин се отдръпна на първата техническа пауза с задатък от 2 точки преднина. Продължително разиграване и добра изява на обсада на Тодор Скримов донесоха 11-ата точка на България и преднина от 2 пункта пред азиатския противник. България записа три следващи пункта, с цел да поведе с 15:11, като третият пристигна след топка пратена от японците в навън. И мрежата оказа помощ на момчета на Пранди, с цел да запишат 16-ата си точка в този гейм. Така с преднина от 5 посрещнаха второто техническо спиране. До края на частта България затвърди положителното си показване и справедливо се поздрави с триумфа – 25:16 – и още веднъж излезе напред в резултата.

Четвърти гейм - 19:25

Четвъртият гейм започва точка за точка, а при 8:7 в интерес на българските волейболисти пристигна и първото техническо спиране. След него гостите заредиха две поредно точки – 8:9, преди Пранди да изиска пауза. Това обаче не наруши серията на азиатския тим, който записа още четири поредни пункта – 8:13. Това накара селекционерът на България да изиска ново спиране, само че след него Япония наниза нова точка – 14:8. Хубава българска обсада спря мощната японска поредност – 9:14. При 16:10 в интерес на Япония пристигна втората техническа пауза. Япония контролираше развоя на събитията до края на частта и с 6 точки задатък затвори частта – 25:19.

Пети гейм - 19:21

България завоюва първата точка в тайбрека, само че по-късно Япония показва по-голяма централизация. Момчетата на Накагаичи откриха надзор и поведоха. Българските волейболисти обаче не се предадоха и на няколко пъти изравняваха. Те стигнаха и до 14:14, след което селекционерът на Япония изиска спиране. След подновяването на играта гостите завоюваха нова точка, само че домакините незабавно изравниха – 15:15. В следствие играта се развиваше точка за точка, преди Япония да поведе с 20:19, а по-късно да завоюва и решителната 21-ва точка за крайния триумф – 21:19.

Соколов: Трябва да се научим да играем против тимове със мощен сервис
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР