Българският национален отбор по водна топка за мъже допусна втора

...
Българският национален отбор по водна топка за мъже допусна втора
Коментари Харесай

Българските ватерполисти с ново тежко поражение в квалификациите за Евро 2024

Българският народен тим по водна топка за мъже позволи втора тежка загуба в квалификационна група " А " по пътя към европейското състезание през 2024-а в Израел, откакто отстъпи на Украйна с 13:23 (4:5, 2:5, 2:7, 5:6) в Гзира, Малта.

Интрига в мача имаше само в първата част, след която " лъвовете " изоставаха единствено с един гол, само че в идващите две ватерполистите на Украйна дръпнаха съществено и по този начин преди решителните осем минути резултатът беше 17:8 в тяхна изгода.

Капитанът на " лъвовете " Микаел Методиев стана най-резултатен за нашия отбор, реализирайки 4 гола, Самуил Иванов, Денис Станков, Александър Велков вкараха по 2, а Николай Димитров, Момчил Вълков и Светослав Илиев прибавиха по 1.

За спечелилите капитанът Олександър Диадура бе над всички и означи 4 попадения за триумфа украинците.

Така, след два изиграни кръга България е на последното 4-о място в тази група без актив, с две загуби и голова разлика 16-47, която се дължи на тежките провали от Украйна и от Германия с 3:23 в първия ден.

Днес " лъвовете " ще изиграят последния си дуел от пресявките, в който противник ще бъдат домакините от Малта. Срещата стартира в 10.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР