Българският национален отбор по е-футбол постигна победа в първата си

...
Българският национален отбор по е-футбол постигна победа в първата си
Коментари Харесай

България загря с победа за квалификациите за е-Евро 2020

Българският народен тим по е-футбол реализира победа в първата си публична интернационална контрола преди квалификациите за електронното европейско състезание на УЕФА. В състав Георги Фиков и Радослав Христов (с треньор Емил Димитров) нашите се постановиха над отбора на Исландия с общ резултат 4:1.

Както повелява регламентът на европейската футболна централа, двете страни премериха сили посредством видеоиграта eFootball Pro Evolution Soccer2020 (PES 2020) на " Конами " в подпора PlayStation 4. В първата среща Фиков, играещ с геймърския си псевдоним Fikosa, победи с 1:0 Арон Ларусон (aronth99). Във втория дуел Христов (radoslav949494) надигра с 3:1 Арон Иварсон (einhver).

" Много съм удовлетворен от представянето на играчите. Отнесоха се съществено към съперниците и владееха самодейността от самото начало. Забелязах някои дребни елементи, над които би трябвало да поработим до мача с Германия, само че не преставам да съм оптимист за класирането ни. Поздравявам играчите и щаба на Исландия! Според мен макар резултата се показаха доста почтено ", разяснява мениджърът Димитров (Beast).

Проверката беше генерална подготовка за квалификациите за е-Евро 2020, в които България е в група с Германия, Гибралтар, Естония, Турция и Унгария. Първите дуели в нашия поток са планувани за понеделник (16 март), когато шестте тима ще се срещнат по един път всеки против всеки. Ответните мачове са две седмици по-късно - на 30 март. Всяка обособена среща ще се състои от два лични дуела сред играчите в тимовете, като крайният победител се дефинира със сумиране на двата резултата.

За финалите на европейското състезание по е-футбол непосредствено ще се класира единствено спечелилият в групата, а вторият ще взе участие в спомагателни плейофи на 4 и 11 май. Същинският шампионат, който ще излъчи първия европейски е-шампион, ще се организира в Лондон по време на действителното Евро 2020. 16-те тима финалисти ще бъдат разграничени в четири групи по четири, като първите два от всяка ще се класират за 1/4-финалите. Целият шампионат ще бъде изигран в границите на два дни (10-11 юли) сред полуфиналите и финала на същинското европейско състезание.

Общият награден фонд, обезпечен от УЕФА, е $100 000, от които $40 000 са за първенците. Освен това крайните спечелили ще получат билети за финала на Евро 2020 на " Уембли " на 12 юли.

Всички мачове от евроквалификациите по е-футбол ще бъдат предавани онлайн в формалния канал на УЕФА в YouTube.

 

Програма на България

16 март (понеделник)

19:00 Германия - България
20:00 България - Гибралтар
21:00 Унгария - България
22:00 Турция - България
23:00 България - Естония

30 март (понеделник)

19:00 Германия - България
20:00 България - Гибралтар
21:00 Унгария - България
22:00 Турция - България
23:00 България - Естония

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР