Българският национал Александър Везенков бе официално представен като играч на

...
Българският национал Александър Везенков бе официално представен като играч на
Коментари Харесай

Александър Везенков бе официално представен като играч на Сакраменто Кингс

 Efbet2023 Horizontal
Българският национал Александър Везенков бе публично показан като състезател на Сакраменто Кингс. 28-годишният баскетболист ще носи екипа с номер 7. Събитието е историческо за българския баскетбол, защото Везенков е едвам вторият българин, който ще играе в НБА след Георги Глушков. Най-полезният състезател в Евролигата за предишния сезон съобщи, че е подготвен да се бори за мястото си измежду най-хубавите, като още веднъж акцентира обстоятелството, че страхотното показване на Кингс през предишния сезон е имало съществена роля към окончателното му решение за прехвърлянето му в НБА.

“Много съм благополучен и разчувствуван. Това беше доста значимо решение в кариерата ми. Благодарен съм на цялата организация за показания интерес през последната година. Това ме прави в действителност благополучен, само че в това време не желая да приказвам доста, а да демонстрирам качествата си на паркета. Щастлив съм, че съм част от печеливш тим - всички видяха какво направи Сакраменто през предишния сезон. Тук съм, с цел да оказа помощ на тима с опита си и с каквото е нужно, с цел да може отборът да печели мачове и да се показва още по-добре ", стартира Везенков

 

Той акцентира още, че на първо място го чака доста работа.

 

" Ще не преставам да работя върху играта си. Все още нямах време да упражнявам с останалите момчета, само че в този момент ще се концентрирам върху подготвителния лагер и върху първите мачове. Искам да покажа, че можа да играя с хората, които съм гледал единствено по малкия екран до момента. Ще се опитам да се усъвършенствам във всяка подготовка и всеки мач. ", съобщи българският национал.

 

Везенков добави, че идването му в НБА е сбъдване на най-голямата му фантазия

 

" Идването ми в НБА бе значимо решение в кариерата ми. Почувствах, че " Сакраменто " е специфичен тим и обстановката  тук е най-хубавата за мен, с цел да стартира пътя си. Да съм част от НБА е най-голямата ми фантазия. И ето, че към този момент е сбъдната. ", съобщи още 28-годишният баскетболист.

 

Договорът на Александър Везенков със Сакраменто е за три години, като родният национал ще прибере 20 млн. $ за този интервал. " Кралете " започват присъединяване си в постоянния сезон на НБА на 26 октомври с посещение на Юта Джаз.  Преди това тимът ще изиграе 5 дуела, част от предсезонната подготовка, като първият е посещение на Торонто Раптърс на 9 октомври.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР