Българският лев е прикрепен към еврото, курсът е фиксиран. В

...
Българският лев е прикрепен към еврото, курсът е фиксиран. В
Коментари Харесай

Финансист обясни как България вече е въвела еврото

Българският лев е прикован към еврото, курсът е закрепен. В България оперираме с евро, което се назовава лев, в съответствие 2 към 1 от 25 години - откогато е въведен валутният ръб. Това изясни пред телевизия НоваНюз финансистът Юлиан Войнов.

По думите му април-май месец ще бъде направена оценка на критериите ни, а евентуално няма да сме изпълнили всички. " В еврозоната не е ужасно, само че има насадени страхове. Тя изпреварва по напредък Съединени американски щати и Китай и носи непоклатимост на страните членки. Кризата в Гърция не беше подбудена от еврозоната, а от метода на ръководство на техните финанси преди влизането ", описа той.
-->
Според него позитивната страна на влизането в еврозоната е свалянето на рисковата награда за вложения, увеличение на рейтинга до А, както и понижаване на лихвените проценти. " България извършва огромна част от техническите критерии за еврозоната, а инфлацията стартира да спада. Най-вероятно ще ни попречи да влезем през 2024 година законодателният развой. Към момента не сме приели наложителните законодателни промени, това може да се окаже препъникамък ", счита специалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР