Българският лекарски съюз започва обучения за справяне с агресивни пациенти.

...
Българският лекарски съюз започва обучения за справяне с агресивни пациенти.
Коментари Харесай

Обучават лекари за справяне с агресивни пациенти

Българският лекарски съюз стартира образования за справяне с нападателни пациенти. Националната акция е под мотото #ПребориГнева, осведомят от организацията.

Медици от Самоков са първите включени в специфичното създаденото от психолози на Лабораторията за психологично здраве във ВМА образование. 23-ма лекари, фелдшери и медицински експерти започнаха двудневния курс на образование.  На старта на тренинга участваха ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров, основният секретар на съсловната организация доктор Валентин Пеев, ръководителят на РЛК София област доктор Роза Анева и шефът на МБАЛ " Самоков " доктор Красимира Ковачка.

По време на образованието, което включва на практика и теоретични модули, участниците ще покачат уменията си за справяне с актовете на експанзия, ще покачат психическите си умения за справяне в сериозни обстановки, ще усъвършенстват уменията си за разрешаване на спорове и други.  

Живеем във времена, в които ще би трябвало да се приспособяваме. Само до преди 20-тина години беше немислимо да се посегне на доктор или сестра, само че за жалост през днешния ден това се случва, сподели при започване на образованието доктор Маджаров. По думите му последният инцидент в Шумен показа бързината на работа на тази линия и единствено за месец причинителите бяха осъдени.

При различен случай, на 4 юни вечерта, два души нападнаха доктор в зала на Филиала за незабавна здравна помощ в Самоков при осъществяване на службата му. 

Преди малко повече от седмица от БЛС оповестиха социологически данни, съгласно които повече от половината от лекарите у нас са били жертва на експанзия, като всеки втори доктор е бил жертва на вербална експанзия по време на работа. За съпоставяне, всички останали специалности са се сблъсквали с експанзията в доста по-малки мащаби - 17%. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР