Българският лекарски съюз подкрепя здравния министър Кирил Ананиев в искането

...
Българският лекарски съюз подкрепя здравния министър Кирил Ананиев в искането
Коментари Харесай

Зам.-председателят на БЛС: Ваксините трябва да се слагат, няма друго лечение

Българският лекарски съюз поддържа здравния министър Кирил Ананиев в настояването му да бъде обжалвано решението на Административния съд в Сливен да разгласи за дискриминация прекъсването на дете от градина поради това, че не е имунизирано. Това съобщи пред NOVA зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов.

Дотук се стигна, откакто майка на дете от сливенска градина подаде сигнал, че детето на отец Евгений Янакиев върви на градина без да е имунизирано. Отецът отхвърля да имунизира осмото си дете, защото по неговите думи едно от другите му деца е получило затруднение след ваксина за морбили.

След сигнала се стига до съд, като отец Янакиев печели делото, откакто магистратите афишират за дискриминация прекъсването на детето от градина.

Министерството на здравеопазването ще апелира решението на съда.

„ Ваксини би трябвало да се поставят, тъй като се поставят за болести, за които няма друго лекуване ”, съобщи доктор Брънзалов.

„ Това са съществени болести, това не е хрема ”, предизвестява той.

По думите му макар имунизацията част от децата не могат да образуват задоволително висок титър на антителата, с цел да могат да се предпазят. Друга част от децата въпросната ваксина не би трябвало да бъде поставяна, защото те имат противопоказания, само че това ги слага в риск.

„ Ако едно от децата му заболее от морбили, отецът ще запее друга ария. Тези неща, които ги изясняват, са нищо спрямо развитата клинична картина на тези болести. “, разяснява доктор Брънзалов.

Той споделя, че е реализирано 95% ваксинално покритие при децата, само че има към 5%, които се пазят от останалите 95%, с цел да не се появи въпросното болести.

„ Комисията за отбрана от дискриминация ясно се е произнесла, че това не е дискриминация. Децата му не са задължени да посещават детска градина. Ако не желае да си имунизира - да си ги гледа у тях и да не получава обществени добавки “, прибавя доктор Брънзалов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР