Българският кораб Руен, който беше отвлечен край Сомалия от неизвестни

...
Българският кораб Руен, който беше отвлечен край Сомалия от неизвестни
Коментари Харесай

Появата на сомалийските пирати може да не е съвпадение

Българският транспортен съд " Руен ", който беше похитен край Сомалия от незнайни нападатели, които най-вероятно са сомалийски пирати, подхрани опасенията, че пиратите се връщат в Аденския залив и водите на Червено море, които към този момент са наранени от скок на офанзиви против кораби от страна на йеменските хуси, предава Ройтерс, представена от.

Испански боен транспортен съд се опита да доближи плаващия под малтийски байрак български транспортен съд " Руен " в петък след известия, че е бил похитен. Той " е под пиратстки (контрол) от сутринта на 14 декември ", се споделя в изказване на испанското отбранително министерство, което е първото удостоверение за ориста на кораба. Така това се трансформира в първото похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати от 2017 година насам.

Пиратите, които провокираха безпорядък в основните водни пътища от 2008 година до 2018 година, може да са се завърнали, евентуално насърчени от облекчение на сигурността или възползвайки се от хаоса, породен от офанзивите против корабите от йеменската формация хуси, обвързвана с Иран, поради войната в Газа.

Сомалийските управляващи споделиха, че са се справили с пиратството във водите на Сомалия през 2019 година

Ефективното определяне на ръководство " от федералното държавно управление на Сомалия отстрани зоните, където пиратите могат да работят свободно, сподели Али Мохамед Омар, държавен министър на външните работи и интернационалното съдействие на Сомалия, пред Ройтерс.

" Настоящите произшествия се преглеждат деликатно като обособени събития. Една от евентуалните аргументи, които се изследват, е рецесията в Червено море, като ние призоваваме за нейното дипломатическо разрешаване (като) най-хубавият курс на деяние ", сподели Омар.

Високопоставен европейски посланик сподели, че подемът на сомалийското пиратство по същото време като офанзивите на хутите против корабоплаването може да не е съвпадане, добавяйки, че в беззаконна зона, където изобилстват наемници, лоялността се трансформира.

През януари корабната промишленост отстрани признаването на региона за зона с висок риск в Индийския океан, резултат от напъните за битка със сомалийското пиратство в продължение на повече от десетилетие.

" В момента не преглеждаме това като обновяване на пиратството. " Руен " е изолиран случай в този миг и най-вероятно е бил нападнат от хора, които към момента не познаваме ", сподели Кори Ранслем, основен изпълнителен шеф на British maritime risk консултантска и охранителна компания Dryad Global.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР