Българският капитан на отбора за Купа Дейвис Валентин Димов коментира

...
Българският капитан на отбора за Купа Дейвис Валентин Димов коментира
Коментари Харесай

Наш тенисист разкри тайната на успеха за купа Дейвис

Българският капитан на тима за Купа „ Дейвис " Валентин Димов разяснява успеха над Нова Зеландия. Националните завоюваха победа с 3:1 и реализираха историческо класиране за Световна група I за Купа „ Дейвис ". Димов приказва от Крайстчърч за уеб страницата на Българската федерация по тенис.

„ Чувството е необикновено. Страхотна еуфория за всички нас като тим и всички, които пристигнаха да ни поддържат. Емоциите са извънредно мощни и сме доста горди и щастливи, че играха по този начин и завоюваха тази победа за България! Не беше леко, само че когато е мъчно, е по-сладко и го оценяваме още повече. В момента желаеме да се насладим на успеха. Има време до септември, само че сигурно апетитът идва с успехите и считам, че всички са ужасно стимулирани да продължат да побеждават “, декларира Валентин Димов.
-->
Той разяснява и компликациите пред българските състезатели: „ Разликата в атмосферните условия, часовата разлика, сериозната поддръжка на публиката им и грешките в отсъжданията, които са естествени в тези мачове в интерес на домакините. Това е една цялост от неща, с които би трябвало да се пребориш в сходен вид срещи, с цел да стигнеш до успеха. Това е една фантазия за всеки състезател “.

Капитанът на България благодари и на родната федерация по тенис за най-хубавите условия, които са подсигурени: „ Всичко беше съвършено. Искам да благодаря на Стефан Цветков за поддръжката и обезпечените ни условия. Имаше българи в Крайчърч, които ни и ни поддържа и помагаха от самото начало. Отношението на уредниците също беше доста положително. Всичко, от което имахме потребност, го имахме и го получихме и резултатите са налице “.

Междувременно министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави националите по тенис за сполучливото им показване в купа „ Дейвис “. „ Успехът ви в купа „ Дейвис “ е самопризнание за вашите старания и утвърждава реномето на български тенис. Искам да благодаря както на тенисистите, по този начин и на треньорите и управлението на федерацията, които направиха вероятен този огромен пробив “, написа Лечева в приветствения си адрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР