Българският икономист Кристалина Георгиева се очертава като мощния глас на

...
Българският икономист Кристалина Георгиева се очертава като мощния глас на
Коментари Харесай

Ройтерс: Стихията Георгиева води МВФ през бурята на коронавируса

Българският икономист Кристалина Георгиева се обрисува като мощния глас на бедните, в миг когато коронавирусната пандемия, тласнала света към криза, заплашва да потопи в безпорядък разрастващите се страни, написа Ройтерс.

Директорката на Международния валутен фонд (МВФ) е израснала зад " Желязната завеса " на Съветския съюз и постоянно си спомня какъв брой мъчително е било спестяванията на майка ѝ да изчезнат за една нощ при валутната рецесия от 90-те години на предишния век, напомня организацията.

Тя е безкомпромисна към нуждата да избави от сходна обстановка най-бедните страни в света, на които се пада една четвърт от популацията на планената.

Управлението на рецесията от Георгиева, описвана от сътрудници като " буря ", " непреколонна " и " машина ", се отличава с видео селфита към личния състав и среднощни телефонни диалози с държавни водачи, отбелязва Ройтерс.

Тя предизвести за заплахите още когато епидемията значително бе лимитирана до Китай, обръщайки се към стотиците политици на Мюнхенската конференция по сигурността в средата на февруари: " Трябва да се молим за най-хубавото и да се подготвим за най-лошото ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР