Българският гражданин Пламен Георгиев Велинов беше осъден във федерален съд

...
Българският гражданин Пламен Георгиев Велинов беше осъден във федерален съд
Коментари Харесай

Признат за виновен: Поне 15 години затвор за Пламен Велинов за разпространение на детска порнография във Флорида 


Българският жител Пламен Георгиев Велинов беше наказан във федерален съд в Тампа, Флорида, по дело за детска порнография. Съдебните заседатели го откриха за отговорен по две обвинявания – за скрит план за рекламиране и разпространяване на фотоси и видеоклипове, изобразяващи полова употреба на дребни деца, гласи прессъобщение на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.,пише bgvoice.bg

Присъдата му ще бъде произнесена на 18 април. Велинов ще прекара най-малко 15 години в пандиза, тъй като федералните инструкции за минимални наказиня плануват такова минимално наказване по едното обвиняване и 5 по другото. Адвокатът му Кристофър Кар обаче допуска, че присъдата ще е още по-сурова.


Основната теза на отбраната беше, че българинът не отхвърля събитията към интернет мрежата, само че той е бил просто компютърният експерт основал и поддържал мрежата, в която не е имало детска порнография. „ В Съединените щати има материал, наименуван „ детска еротика “. Това са материали, които имат полови внушения, само че са легални. В тези уеб сайтове не е имало фотоси на деца, правещи секс, фотоси на голи деца. Нашата теза беше, че това е „ детска еротика “ и не дава отговор на законовата рамка за детска порнография. Много хора не го утвърждават, само че е законно. “, изясни пред BG VOICE юрист Кар. Те са посочили част от тези фотоси на правосъдните заседатели. „ Те сметнаха, че тези материали дават отговор на определението на закона за порнография. Аз не съм склонен. Уважавам тяхното решение, само че не съм склонен с него. Сега ще апелираме “, сподели още Кар.


Илиян Кузманов, който изпревари по IQ Айнщайн и като създател - Стивън Кинг и Джон Гришам (ВИДЕО)
В края на 2021-ва година управляващите в Съединени американски щати разрушиха групата за разпространяване на педофилски клипове и пране на пари с присъединяване на Пламен Велинов.

Според показаните по време на процеса доказателства 49-годишният мъж от София е помагал за ръководството и администрирането на „ Newstar Enterprise “ – интернет основан бизнес, който


печели от половата употреба
на уязвими деца под прикритието на „ детски модели “ посредством набор от уеб страници в групата на „ Newstar Websites “.

Според прокуратурата тези уеб сайтове са били ръководени от Пламен Велинов и американците Антъни Лий Кендъл и Кенет Пауър. Пауър е умрял преди арестите на Кендъл и Велинов, а Кендъл се е самоубил. Официалната причина за гибелта на Пауър е сърдечен удар, само че управляващите импровизирано споделят, че подозират самоубийство. Така българинът се оказва единственият, за който прокуратурата твърди, че е бил на върха на незаконната организация. „ Велинов в никакъв случай не се е срещал с тези хора. Тези двамата са имали престъпно минало, обвързвано със злоупотреби с деца. Велинов в никакъв случай не е бил задържан “, споделя юрист Кар.


Пет дни в студена килия: Бременна българка описа за задържането й в Мексико
Велинов е задържан през ноември 2021 година и по-късно екстрадиран в Съединени американски щати.

От към 2006 година и до 2019 година Велинов подпомагал предприятието, като подбирал деца, които да бъдат показани на уебсайтовете „ Newstar “, редактирал изображения и видеоклипове на тези уеб страници, комуникирал с клиентите, определял цените на видеоклиповете, задействал нови уеб страници и създавал рекламни банери.

По време на чат със съизвършител


Велинов разказва едно дете като „ нуклеарно секси “
което съгласно прокуратурата показваа, че е осведомен с задачата на уебсайтовете. Изображенията и видеата са били налични, само че единствено за една лимитирана част от потребителите. „ По-атрактивните “ материали са били налични единствено при съществуването на месечен абонамент. 80 $ на месец осигурявали на перверзниците достъп до цялото наличие.

„ Генерираните доходи за няколко години са над 9 млн. $, а нашенецът е прибрал към половин милион $ „, сподели шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Финансовите документи демонстрират, че основаните в Съединени американски щати съучастници са превели повече от


400 000 $ на българската банкова сметка
на Велинов във връзка със заговора. „ Това е било възнаграждение за нещо, което той е считал, че е било изцяло легално. Велинов не е крил самоличността си, банковите си сметки “, разяснява Кар.

Сайтът е съдържал над 4, 5 млн. фотоси и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години. Повечето от децата-жертви са били набирани от Украйна, Молдова и други страни в Източна Европа и са били изключително уязвими заради възрастта и социално-икономическия си статус. „ Граждани от над 101 страни имат абонаменти “, заяви още преди време Сарафов.


Най-големият формален банков грабеж в България
До момента са повдигнати обвинявания на шестима членове на „ Newstar Enterprise “ по отношение на уебсайтовете „ Newstar “: Татяна Пауър, Кенет Пауър, Патрис Виловски-Мевора, Пламен Георгиев Велинов, Антъни Лий Кендъл, Мери Лу Бьоркман. Останалите се признаха за отговорни за пране на пари.


По информация на BG VOICE преди няколко месеца Велинов е отказал съглашение с прокуратурата против 5-годишна присъда. Той към този момент е излежал близо година и половина. Сега го чака в пъти по-голямо наказване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР