Българският футболен съюз започна изграждането на още един терен, който

...
Българският футболен съюз започна изграждането на още един терен, който
Коментари Харесай

БФС стартира изграждането на нов тренировъчен терен и в Дупница

Българският футболен съюз стартира построяването на още един терен, който е част от извоюваната от президента Борислав Михайлов стратегия " Форуърд 3.0 ". Той ще бъде в Дупница и е разположен зад стадион " Бончук " в града. Поляната зад трибуната ще се трансформира в кокетно оборудване за сумата от към 500 хиляди лв.. Теренът ще бъде неестествен и БФС ще го употребява в идващите 20 години, като той ще се преотдава изцяло гратис на всички школи и клубове от района.

Първата копка беше направена през днешния ден от Директора на направление Първенства и шампионати на БФС Валентин Чакъров дружно с кмета на града инженер Методи Чимев. Присъствата също по този начин и някои от общинските съветници в града, както и треньори по футбол и шефът на школата Янек Кючуков.

Преди началото на работния развой беше отслужен обичаен водосвет за триумфи и на строителите, и на младите футболисти, които ще употребяват игрището. То ще бъде с размери 64 на 44 метра, напълно материали от Нидерландия. Те към този момент са налични в София и това ще способства бързото привършване. Освен изкуствена настилка, ще бъде построена ограда, както и осветяване, което ще разреши потреблението и в тъмните часове на деня. От БФС обясниха, че срокът за осъществяване е сред 2 и 4 месеца, само че упованията им са да бъде изцяло готово в първите дни на месец октомври. По този метод ще се подсигури и школата в града преди настъпването на късната есен и зимните месеци. В школата на Марек (Дупница) сега упражняват към 200 деца, тъй че това оборудване ще влезе в деяние неотложно.

" Само през последните 5 години Българският футболен съюз е спечелил инфраструктурни планове по стратегии на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лв., с помощта на което бяха издигнати над 40 разнообразни по вид и размер футболни терени в над 25 обитаеми места из цяла България. В момента на друг стадий по планиране или създаване са още 8 уреди – с изключение на в Дупница, капиталови планове се развиват във Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Рилци, с. Труд и в 75-то учебно заведение в столицата. Плановете са всички те да са в подготвеност за употреба до юни 2024 година ", означават от БФС.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР