Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро

...
Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро
Коментари Харесай

БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА

Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА поради рецесията с ковид.

Евроцентралата разгласи на формалния си уебсайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент поради пандемията от ковид.

" Нашият спорт се изправя против невиждано предизвикателство, доведено от рецесията с Ковид-19. УЕФА желае да помогне на членовете си да се оправят по метод, които сметнат за най-подходящ в характерните условия. Затова взехме решение да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и идващия сезон ", се споделя в известието на УЕФА.

Финансирането всекидневно е ориентирано за покриването на настоящи разноски на обособените централи и в помощ на развиването на избрани вътрешни стратегии и развиването на характерни области във футбола на локално равнище.

Този път, обаче, всяка федерация ще може сама да дефинира защо да изхарчи получените средства болести рецесията с Ковид-19, която спря футбола от средата на март.

Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развиване на футбола " Хеттрик ", която беше стартирана след Евро 2004, а средствата в нея се акумулират от приходите от провеждането на континенталните шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР