Българският футболен съюз продължава с активната си политика за инвестиции

...
Българският футболен съюз продължава с активната си политика за инвестиции
Коментари Харесай

БФС стартира изграждането на нов тренировъчен терен и в Дупница

Българският футболен съюз продължава с дейната си политика за вложения в спортна инфраструктура в поддръжка на детско-юношеския футбол в цялата страна, похвалиха се от централата.

Днес бе направена първа копка за построяването на неестествен терен в състезателен комплекс " Бончук " в Дупница. Съоръжението ще се употребява от всички локални футболни клубове и школи и ще разреши на повече от 200 деца да организират естествен подготвителен развой.
 БФС с значима смяна в аматьорския футбол
БФС с значима смяна в аматьорския футбол

Вижте каква е тя

Проектът, за който БФС завоюва финансиране по стратегия FIFA Forward 3.0, е на стойност 500 хиляди лв. - следващото доказателство за ефикасния развой по кандидатстване и асимилиране на средства от страна на футболната ни централа по стратегиите на ФИФА и УЕФА за поддръжка на всеобщия футбол.

На формалната гала участва шефът на направление " Първенства и шампионати " към БФС Валентин Чакъров, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, общински съветници, представители на управлението на Марек, шефът на ДЮШ на клуба Янек Кючуков, десетки футболни гении и техните треньори и родители. Стартът на начинанието бе даден с обичаен водосвет.

Изкуственият терен ще е с размери 64 на 44 метра и се чака да бъде приключен през октомври. Съоръжението ще разполага и с изкуствено осветяване, което ще разреши потреблението му и в тъмните часове на денонощието.

Само през последните 5 години Българският футболен съюз е спечелил инфраструктурни планове по стратегии на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лв., с помощта на което бяха издигнати над 40 разнообразни по вид и размер футболни терени в над 25 обитаеми места из цяла България.

В момента на друг стадий по планиране или създаване са още 8 уреди - с изключение на в Дупница, капиталови планове се развиват във Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Рилци, с. Труд и в 75-то учебно заведение в столицата. Плановете са всички те да са в подготвеност за употреба до юни 2024 г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР