Българският футболен съюз (БФС) наложи жестоки наказания на участниците на

...
Българският футболен съюз (БФС) наложи жестоки наказания на участниците на
Коментари Харесай

БФС изхвърли от футбола почти всички "революционери"

Българският футболен съюз (БФС) наложи жестоки санкции на участниците на общото заседание, извършено по самодейност на опозицията и Димитър Бербатов на 18 март, заяви Dsport. На него президентът Борислав Михайлов и двата предходни Изпълкома (избраният през февруари 2018 година и този от октомври 2021 г.) бяха освободени от постовете им. Избран бе нов състав на Изпълкома и нов президент - Димитър Бербатов. Още в петък от БФС оповестиха, че форумът не е легален и ще подхващат всички законови ограничения против уредниците и участниците.

Тези ограничения не закъсняха. Всички аматьорски клубове, които са взели присъединяване на форума от 18 март, са извадени от футбола и участието им в БФС е прекъснато.

Оставени са единствено професионалните клубове - " ЦСКА-София " и два втородивизионни отбора, само че пък те са санкционирани с 15 000 лева Те са били пожалени поради професионалния си статут и договорите на футболистите, които не могат да бъдат лишени от право на труд в разгара на сезона. За сметка на това делегатът на " ЦСКА-София " Филип Филипов е наложена възбрана да заема управителни постове във футбола.

Извънредното съвещание на Изпълкома продължи тъкмо час. На него бе извикан и представител на " ЦСКА-София " - Данаил Ганчев, наследник на притежателя на клуба Гриша Ганчев.

След края на сбирката не бяха направени изказвания, а на чакащите публицисти бе обявено да чакат решенията на формалния уебсайт на БФС.

Тепърва обаче се чака развиване по абсурда, защото в Софийски градски съд (СГС) има тъжби против конгреса на БФС от 12 октомври м.г. Също по този начин се чака и дали Търговския указател ще одобри или ще отхвърли взетите решения на събранието, извършено от опозицията на 18 март.

 

Още по тематиката
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР