Българският филм Жените наистина плачат е избран в селекцията за

...
Българският филм Жените наистина плачат е избран в селекцията за
Коментари Харесай

Жените наистина плачат е избран в селекцията за Европейските филмови награди - Кино и сериали

Българският филм " Жените в действителност плачат " е определен в селекцията за Европейските кино награди, които ще се проведат по-късно тази година.

Филмът на Мина Милева и Весела Казакова е измежду 30 продукции, които ще се борят за оценката, с което се награждават най-големите достижения в европейското кино. Това е втората номинация за тях, откакто първият им филм " Котка в стената " беше измежду подбраните филми през 2020 година

" Жените в действителност плачат " с присъединяване на Мария Бакалова дебютира на кино фестивала в Кан през юли предходната година и получи положителни мнения от критици и аудитория.

За Европейските кино награди могат да аплайват единствено европейски игрални филми, които, наред с други критерии, са имали първата си публична прожекция сред 1 юни 2021 година и 31 май 2022 година и са от европейски режисьор.

През идващите няколко седмици членовете на Европейската кино академия ще стартират да гледат определените филми и след окончателното оповестяване на всички филми ще гласоподават за номинациите в категориите за най-хубав " Европейски филм ", " Режисьор ", " Актьор ", " Актриса " и " Сценарист ", както и за номинациите в категория " Европейски документален филм ".

Въз основа на гласовете на участващите членове събралите най-вече гласове кандидати ще бъдат оповестени обществено през ноември, а спечелилите ще станат ясни по време на церемонията по награждаването, която ще се организира на 10 декември тази година в Рейкявик, Исландия.

В първата част от оповестените кандидати в селекцията се открояват имената на Педро Алмодовар, Кенет Брана, Микеланджело Фрамартино и редица други.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР