Българският евродепутат от ГЕРБ – СДС и заместник-председател на Комисията

...
Българският евродепутат от ГЕРБ – СДС и заместник-председател на Комисията
Коментари Харесай

Евродепутат от ГЕРБ-СДС с извънредно решение за Шенген: Организира кръгла маса в Брюксел

Българският евродепутат от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и заместник-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) Емил Радев провежда кръгла маса на тематика – „ Разширение на Шенген: Ключовата Роля на България в Областта на Граничната Сигурност “,
Събитието ще се организира на следващия ден, 7 ноември 2023 година, от 12.00 часа, в постройката на Европарламента в Брюксел, предава Novini.bg.
В откриващата част на кръглата маса ще се включат госпожа Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент (видео обръщение), господин Фернандо Гранде-Марласка Гомес, министър на вътрешните работи на Испания, Председателство на Европейски Съюз (видео обръщение) и господин Борислав Сарафов, изпълняващ длъжността Главен прокурор, България.
В Панел I, който е озаглавен „ Стратегическата Гранична Позиция на България “, панелисти ще бъдат господин Антон Златанов, шеф Гранична работа „ Полиция “, България и госпожа Мария Павлова, заместител на основния прокурор при Върховна касационна прокуратура, България.
В Панел II – „ Споделяне на данни и продан на информация за ръководство на границите “, присъединяване ще вземат господин Атанас Илков, шеф Главна дирекция „ Национална полиция “, България и господин Оливие Ониди, заместител общоприет шеф Групово дело Миграция и Вътрешни работи.
В Панел III – „ Пътят на България и Румъния към Шенген: Предизвикателства и прогрес “, панелисти ще бъдат госпожа Ивелина Дундакова, заместник-министър на Вътрешните работи, България, господин Андрей Новаков, член на Европейския парламент, комисия по превоз и туризъм (TRAN), господин Лоран Винце, член на Европейския парламент, Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) и проф. доктор Дж. Дж. Райпма, професор по европейско право, Университет Лайден.
След всеки панел ще има и сесия за въпроси и отговори.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР