Българският евродепутат Момчил Неков беше специален гост на лансирането на

...
Българският евродепутат Момчил Неков беше специален гост на лансирането на
Коментари Харесай

Момчил Неков обсъди с експерти двойното качество на продуктите в ЕС при откриването на Центъра за качеството на храните в Страсбург

Българският евродепутат Момчил Неков беше специфичен посетител на лансирането на Център за познания за измамите с храни и качеството на храните нощес в Страсбург. Новото звено ще бъде ръководено от Съвместния проучвателен център и ще бъде финансирано напълно от Европейската комисия /ЕК/.

Центърът за познания за измамите с храни и качеството на храните в Страсбург бе открит от еврокомисарят по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич.

Момчил Неков разиска с шефа на отдел „ Здраве, консуматори и референтни материали " към Съвместния проучвателен център към Европейска комисия госпожа Елке Анклам, въпроса с проучването на храните, както и Становището за „ Двойното качество на продуктите на единния пазар ", което той внесе в Европейския парламент. Българският евродепутат разиска рекомендацията си през 2018 година да бъдат извършени и финализирани анализите по отношение на питателните артикули в другите страни членки, за които Европейска комисия отпусна 2 милиона евро.

Елке Анклам увери Неков, че сега се работи по методологията за проучване на храните, като се чака тя да бъде финализирана и оповестена до края на април.
„ Паралелно с това ще стартират изследванията на продуктите в страните членки, като ще създадем каквото е в нашите пълномощия през 2018 година да приключим проучванията ", посочи Анклам.

Неков изрази терзанията на европейските жители, от това че има разнообразни артикули в другите страни членки и съобщи, че с импортираното мнение за „ Двойното качество на продуктите на единния пазар " в Екологичен потенциал упорства практиката „ идентична марка, идентичен артикул, друго наличие " да бъде прекъсната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР