Българският доставчик на природен газ Овергаз ще разшири бизнеса си

...
Българският доставчик на природен газ Овергаз ще разшири бизнеса си
Коментари Харесай

Овергаз планира терминал за втечнен газ в Албания

Българският снабдител на природен газ " Овергаз " ще разшири бизнеса си в района на Западните Балкани и счита да построи терминал за полутечен природен газ на албанското крайбрежие, оповестиха от компанията. Подробните проекти по отношение на желанията за разширение на " Овергаз " ще бъдат оповестени скоро, сподели пред SeeNews Нери Терзиева, управител за връзки с обществеността в компанията.

По-рано този месец по време на икономическия конгрес " Три Морета ". Стойността на договорката не беше оповестена. Въпросният дял беше благосъстоятелност на съветския енергиен колос " Газпром ", преди да бъде изкупен назад от компанията на Сашо Дончев през декември 2020 година в договорка за 100 млн. евро.

" Овергаз " е идеалният сътрудник за разширение от водач на българския газов пазар до водач в целия Балкански район. В допълнение към нашата инвестиция, Linden ще играе дейна роля в поддръжка на напъните на Овергаз за диверсификация на енергийния пазар в България посредством прибавяне на други източници на природен газ, като една от опциите е американският полутечен природен газ ", сподели тогава Стивън Пейн, президент на Linden Energy.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
" Овергаз " взема заем от 117 млн. евро от пет банки, като 1...

" В допълнение към това, което планираме да създадем, с цел да помогнем на Овергаз да построи мрежата си и да разшири потребителската си база тук в България, ние също се стремим към Западните Балкани. Както знаете Албания и Косово по принцип нямат никакви доставки на газ за битовите консуматори. Така че се надяваме да използваме направеното от " Овергаз " и да го използван и в Западните Балкани ", сподели Пейн във видео файл, оповестен в YouTube канала на " Овергаз ".

" Овергаз " обмисля построяването на нов терминал за полутечен природен газ на албанското крайбрежие, споделя във видеофайла Светослав Иванов, изпълнителен шеф на столичната компания. Доставчикът на природен газ също има намерение да влага доста старания и пари в нови газови връзки в Западните Балкани, както и в доставките на природен газ за доста градове и села в района, в това число в България, прибавя Иванов.



Компания има смели проекти за развиване в Албания, разкри Светослав Иванов

" Овергаз " изследва опцията за евентуални партньорства за нов терминал за полутечен природен газ в албанския град Вльора, на брега на Йонийско море, разкрива пред профилирано издание Юлия Георгиева, управител за доставки и търговия на газ в българската компания.

Компанията също е в развой на приемане на окончателните разрешителни, с цел да проработи и в Румъния, сподели още Георгиева.

Основана от Пейн през 2013 година Linden Energy развива планове в Европа, Източна Европа и Южна Азия. Пейн има богат в енергийния бранш, има водеща роля в развиването на планове за полутечен природен газ в Съединени американски щати и няколко огромни интернационалните тръбопровода. Linden Energy е резервирал потенциал от 10% в интерконектора с Гърция, по който ще влиза полутечен газ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР