Българският червен кръст отвори четири пункта за бедстващи пътници от

...
Българският червен кръст отвори четири пункта за бедстващи пътници от
Коментари Харесай

БЧК отвори четири пункта за бедстващи пътници

Българският червен кръст отвори четири пункта за бедстващи пасажери от закъсали коли в Северна България. Това заяви за „ Монитор “ Антоанета Ябанозова - ръководител на Областната организация на червенокръстците, която поддържа въпросните пунктове. Те се намират в селата Сливо поле, Пиргово (по пътя Русе – София), Бъзън (по пътя Русе – Разград - Варна) и град Бяла, сподели още Ябанозова и посочи, че във всеки един от тях има условия за пренощуване на приблизително по 10 души.

По думите й в Пиргово и Бяла има опция и за спомагателни кревати, както на всяко едно от местата те могат да бъдат до двадесет. В Сливо поле пък взаимно с общината и съдействието на кмета може да бъде отворен туристическо-информационен център в село Бръшлян. Центърът може да побере до 40 души.

Като запаса при доста хора, закъсали по пътищата, може да бъде употребен и клубът за образования на БЧК в Русе. В него има места са към 10 индивида, сподели още Антоанета Ябанозова и посочи, че той се намира на улица „ Плиска “ 2. Там те ще бъдат подкрепени с топли питиета, с храна и топли завивки.

Храна, топли питиета и завивки са доставени и в останалите пунктове в Русенско.

Двадесет подготвени спасители – доброволци от регионалния БЧК в Русе, са в подготвеност за мобилни обходи и избавителни действия, в случай че стартират значителни снеговалежи и пътищата станат непроходими.

Ако има запушване на тирове повече от 24 часа, доброволци вършат обходи и им раздават топли питиета и храна, както и оказват подпомагане и при нужда от здравна помощ.

От 19 ноември БЧК – Русе, отваря дневен център за бездомници, в който ще им се дава топла храна, облекла, медицински и санитарни грижи. Към момента той има подготвеност да поеме 40 души. Веднъж седмично червенокръстците им прожектират и игрални филми, а на болните се дават гратис медикаменти. С тях работи и психолог. Доброволци спомагат за намиране на работа на тези от тях, които желаят да работят.

Единични случаи са тези, които желаят да работят, призна Ябанозова. Като един от положителните случаи тя уточни някогашен скитник, на който общината е помогнала да бъде опериран и да върне зрението си. С помощта на БЧК той е намерил работа и квартира и в този момент живее естествен живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР