Българският Червен кръст изпрати нови близо 33 тона хуманитарна помощ

...
Българският Червен кръст изпрати нови близо 33 тона хуманитарна помощ
Коментари Харесай

БЧК изпрати още 33 тона хуманитарна помощ за Сирия

Българският Червен кръст изпрати нови близо 33 тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия от пагубното земетресение от 6 февруари 2023 година Карго самолетът излетя от Летище София за ливанската столица Бейрут и транспортира дарените от българските жители и компании нови облекла, обувки, хигиенични материали, дълготрайни хранителни артикули и други, набрани по Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресението.

В Бейрут пратката ще бъде разтоварена от представители на Ливанския Червен кръст и ще бъде превозена с филантропичен ескорт към Сирия. На сирийска територия филантропичната помощ от БЧК ще бъде поета от Сирийския Арабски Червен полумесец, който има достъп до всички наранени територии и ще даде помощта на нуждаещите се.

До момента Българският Червен кръст е дал за Турция и Сирия материални дарения от бедствения си запас на стойност близо 310 000 евро. От Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресението са изпратени 24 тона филантропична помощ за Сирия и 224 кашона с дарения за Турция.

От акцията за набиране на финансови средства сумата, преведена до момента за двете наранени страни, е 1 810 000 лева

Ръководството на БЧК получи благодарствено писмо от президента на Турския Червен полумесец доктор Керем Кънък по отношение на оказаната помощ след пагубното земетресение, засегнало милиони и определяно като едно от най-смъртоносните бедствия на 21 в. „ От свое име и от името на доброволците и чиновниците на Турския Червен полумесец бих желал да изкажа своята най-дълбока признателност за Вашата поддръжка и за проявената взаимност в тези невиждани времена “, се споделя в писмото.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР