Българският бизнес за пореден път е жертва на управленско бездействие

...
Българският бизнес за пореден път е жертва на управленско бездействие
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Пристигнаха сметките за тока за десетки хиляди, а компенсации все още няма!


" Българският бизнес за следващ път е жертва на управническо безучастие - неналичието на явен проект за справяне с проблемите с тока за бизнеса е пагубна ". Това споделят от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България откакто са пристигнали " крещящи " декемврийски сметки за ток. Заведения, плащали по 7-8000 лева, в този момент получават сметки от 33-34 000 лева

Оказало се обаче, че в тях няма и диря от обезщетенията, които бяха обещани на бизнеса за покриване на увеличените разноски.



Ето и цялата позиция на сектора, оповестена без редакторска интервенция:

" Българският бизнес за следващ път е жертва на управническо безучастие - неналичието на явен проект за справяне с проблемите с тока за бизнеса е пагубна! Започнаха да идват декемврийските сметки за ток и за наша голяма изненада се оказва, че в тях ги няма обещаните обезщетения, които да покрият най-малко част от голямото нарастване. Заведения, които са плащали по 7-8000 лева в този момент получават сметки от 33-34 000 лева Такова нарастване с над 4 пъти е невероятно да бъде обезщетено и ни обрича на банкрут!

Слушаме за някакви 1,5 милиарда лева, които били отделени за обезщетения за бизнеса. Като оставим на страна обстоятелството, че те няма да стигнат до средата, все още даже ги няма. Доколкото разбираме към момента не е фиктивен механизмът, по който да бъдат разпределени. И какво излиза – до момента в който някой си свърши работата, българският бизнес се трансформира в заемодател на производителите и разпределителите на сила. А изработката на даже обикновен бизнес проект е невъзможна.

И всичко това се случва в миг, в който следващата вълна на ковид набира все по-големи мащаби. А в Народното събрание се карат дали да вкарат " зелен документ " и за тях. Кога ще станем очевидци на здрава, мощна, безапелационна, всеобхващаща заповед и най-сетне - ефикасни ограничения за ограничение на пандемията? Работата на парче, безсмислени локдауни, " зелен документ " единствено за избрани браншове са единствено печелене на време на гърба на бизнеса. А бизнесът към този момент няма тил, дами и господа!

Говорим за оцеляване, само че в условия, които не зависят от нас. Борим се с вятърни мелници, с цел да съхраним вложенията си и сме подготвени на всичко, с цел да го създадем. А на какво сте способни вие?!

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България упорстват за незабавни и съответни ограничения, които да оказват помощ на бизнеса да оцелее в тази извънредно тежка обстановка с голяма инфлация и нараснали цени на безусловно всичко.

Не имаме вяра на обещания, желаеме дейности! "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР