Българският бизнес е сдържан в прогнозите си за икономическото развитие

...
Българският бизнес е сдържан в прогнозите си за икономическото развитие
Коментари Харесай

Българският бизнес е сдържан в прогнозите си за 2024 г.

Българският бизнес е въздържан в прогнозите си за икономическото развиване на страната през идната година, оповестяват от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), като се базират на 31-вото годишно издание на Икономическото изследване на Eurochambers (EES2024). БТПП е сътрудник на Eurochambers в изследването за 25-ти следващ път.

Резултатите от изследването за България показват по-благоприятни упования във връзка с главните стопански знаци. По-позитивни са настройките за нарастване на вътрешните продажби, до момента в който при продажбите на външни пазари и равнищата на претовареност, по-скоро се чака задържане. При прогнозите за претовареност, компаниите, които чакат задържане на равнищата, са към 48 на 100, до момента в който тези, очакващи увеличение през 2024 година, са 41 на 100. Българските бизнесмени показват убеденост за 2024 година, очаквайки усъвършенствания по отношение на миналата 2023 г.

Над 54 на 100 дефинират по-позитивни настройки за цялостното развиване на бизнеса, съпоставен с 2023 година. Това позитивно отношение е подкрепено от упования за достъп до средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност, показват от БТПП.

Основните провокации през 2024 година, посочени от компании у нас, са свързани с неналичието на квалифицирани фрагменти и нарасналите разноски за труд, както и финансовите условия на правене на бизнес. Изискванията за стабилно развиване към момента не са обсъждани като едно от огромните провокации от българските бизнесмени, само че в някои европейски страни те са на дневен ред.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР