Най-вероятно още в понеделник АЕЦ Козлодуй ще изтегли внесеното заявление

...
Най-вероятно още в понеделник АЕЦ Козлодуй ще изтегли внесеното заявление
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй ще изтегли заявлението за 30% поскъпване на тока за бита

Най-вероятно още в понеделник АЕЦ " Козлодуй " ще изтегли импортираното заявление в КЕВР, което планува покачване на цената на тока за бита с 30% от 1 юли. Вместо него ще бъде импортирано друго заявление, заяви на брифинг енергийният министър Владимир Малинов.

Каза, че сигурно новото заявление няма да планува подобен растеж в цената, като разноските на централата ще бъдат усъвършенствани, без това да слага под въпрос сигурната й работа, увери Малинов.

Той заяви и че в това време държавното управление ще компенсира недостига във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ", който към този момент надвишава 430 млн. лева, с цел да не се постанова поради него да се покачва цената на тока за бита.

Вчера стана ясно, че АЕЦ " Козлодуй " е внесла в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за повишение на цената на доставяния за бита ток с 30% от 1 юли.

Дружеството е пресметнало, че цената му за семействата би трябвало да се промени от сегашните 63.48 лева./МВтч без Данък добавена стойност на 82.52 лева.

На АЕЦ " Козлодуй " се пада близо половината от количествата ток за контролирания пазар и в случай че КЕВР утвърди настояването, това ще има сериозен резултат върху крайните цени на битовите консуматори.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР