Българските военноморски сили получиха два сигнала за укрити мини в

...
Българските военноморски сили получиха два сигнала за укрити мини в
Коментари Харесай

Партия МИР за международно разследване на минирането на Черно море

„ Българските военноморски сили получиха два сигнала за укрити мини в Черно море единствено в границите на няколко дни. За политическа партия МИР минирането на Черно море е незаконен акт, който основава действителна опасност за живота и сигурността на българските жители. Мините заплашват корабоплаването в Черно море, защото всеки риболовен или търговски транспортен съд е изложен на риск от попадането на мина. Партия МИР упорства въпросът да стане обект на неотложно интернационално следствие, което да откри кой е сложил и оставил по този начин безконтролно мините във водите на Черно море. “

Това се споделя в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие), публикувана до медиите. 

Партия МИР упорства българското държавно управление да вземе неотложно отношение по тематиката, тъй като тя е тясно обвързвана както с националната сигурност на България, по този начин и с опазването на живота на българските жители. Партия МИР чака отговор от българското държавно управление на въпроса дали и кой следи териториалните води на България, какъв брой кораба вид „ минни ловци “ са в подготвеност да реагират при положение на заплаха и в какъв времеви диапазон. 

„ България е заинтригувана от това в Черноморския район да няма нито напрежение, нито военни дейности, защото и стопанската система, и туризмът, а и значително други браншове са пострадали от основаната обстановка “, декларира полк. Христо Ямболиев, член на НИС на партия МИР и специалист по национална сигурност.

„ Партия МИР е за съблюдаване на договорните задължения на България към сътрудниците от НАТО и всички регламентиращи документи на Алианса, само че преди всичко стои българският народен интерес. Категорично се противопоставяме на опитите България да бъде въвлечена във боен спор и военни дейности. Именно по тази причина считаме, че България би трябвало да предложи сключването на двустранно съглашение сред Русия и НАТО за неразполагане на ракети със междинен обхват. Страната ни е директно заинтригувана от сходно решение, което автоматизирано би довело до деескалация на напрежението в Черноморския район и останалия свят ”, твърди някогашния пълководец на 9-та бронетанкова бригада в Горна баня полк. Христо Ямболиев. 

Партия МИР предлага България да инициира възобновяване на прекъснатия през 2014 година разговор сред НАТО и Руската федерация посредством работа на Съвета НАТО - Русия. Партия МИР упорства също по този начин неотложно да се потърсят преговорни форми за професионални контакти с оторизирани представители на страни, прилежащи на България, нечленуващи в НАТО, за предприемане на начинания, посредством които да получим гаранции за ненападение при възникването на спешни обстановки в района, както и обвързване за неразполагане на настъпателни оръжия, ориентирани към нашата територия, като българската страна поеме нужните реципрочни задължения. Такава позиция и приемането на съответните решения ще бъдат доста по-ефективни и доста по-резултатни от досегашната процедура. Тези условия да бъдат разисквани в политическата конструкция на НАТО и дружно със страни, заинтригувани от сходни гаранции, да се подхващат стъпки за позитивно мнение на НАТО и приемане на съответното решение ”, се споделя още в позицията на партия МИР. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР