Българските власти разпространиха информация преди да ни уведомят, обяви посолството

...
Българските власти разпространиха информация преди да ни уведомят, обяви посолството
Коментари Харесай

Русия си дърпа шпионите, но плаши с отговор

Българските управляващи разпространиха информация преди да ни уведомят, разгласи посолството на Москва

Нямат доказателства против нашите чиновници, настояват от съветското посолство в София

 

Москва ще изтегли двамата си дипломати, против които у нас се води следствие за шпионаж, само че заплаши с ответни дейности. Това излиза наяве от специфична позиция на фейсбук страницата на съветското посолство в София. То изрази противоречие, че управляващите у нас са популяризирали информация за двама дипломати шпиони, преди да уведомят публично известена дипломатическата задача.

Този жанр не дава отговор на обичайно градивния дух на връзките сред страните ни, се споделя в позицията

Прокуратурата разгласи през вчерашния ден, че са формирани две досъдебни производства за закононарушения против Република България. Две лица, задгранични жители, са събирали информация, представляваща държавна загадка, за издаването ѝ на непозната страна или непозната организация, което е закононарушение по член 104, алинея 1 от Наказателен кодекс.

И двамата шпиони се оказаха чиновниците на Руското посолство.

От дипломатическата задача удостоверяват, че в петък дипломат Анатолий Макаров е бил поканен във Външно министерство, където са му „ връчени ноти за оповестяване на посланик на Посолството за «персона нон грата» и за оповестяване на чиновник на Търговското посланичество за недопустим в сходство с чл.9, пар.1 на Виенската спогодба на дипломатическите връзки от 1961 година

„ Никакви доказателства, потвърждаващи реализиране на активност, несъвместима със статута им, не бяха показани ”, се споделя в известието на дипломатическата задача.  От Руското посолство твърдят, че въпросните сътрудници ще изоставен страната ни в посочените в нотите периоди, само че съветската страна си резервира право за ответни дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР