Българските висши училища се променят - търсят все по-иновативни начини

...
Българските висши училища се променят - търсят все по-иновативни начини
Коментари Харесай

Финанси, инвестиции и финтех - нова магистърска програма на СУ



Българските висши учебни заведения се трансформират - търсят все по-иновативни способи за преподаване, основават нови специалности, поддържат връзка и обменят опит с останалите страни в Европейски Съюз.

Новата магистратура по финанси, вложения и финтех на Стопанския факултет на СУ.

Темата разяснява в “Нашият ден “ гл. ас. доктор Божидар Недев .

“Миналата година стартирахме взаимна самодейност с Българската финтех асоциация и създадохме магистърската стратегия – Финанси и вложения, в която главен акцент беше курсът по финтех и е-банкиране, който започва пилотно в Стопанския факултет.

Решихме, че би трябвало да се опитаме да засилим публично-частното партньорство. И студентите да имат опцията да получат пряк допир до компании и членове на Българската финтех асоциация, до специалисти в тази извънредно настояща тематика.

Тази година взехме решение към този момент публично да сложим в името и думичката финтех, с цел да е ясна насочеността на програмата. Добавихме и курс по блокчейн и криптовалути.



Финтех е редуциране на български го превеждаме като финансови технологии. Вече не е належащо да имаме сметка в една обичайната комерсиална банка, да вървим на място в офиса, всичко става от разстояние, електронно.

Кой може да кандидатства

Кандидатите би трябвало да имат приключена бакалавърска степен с най-малко 180 заема, 3-годишно образование. И могат да бъдат признати в магистърската стратегия посредством регистрация в нашата университетска електронна платформа.

Необходимо е да показват тапия и да вземат участие в събеседване.

Време на осъществяване

Всички магистърски стратегии в Стопански факултет се организират в делничните дни, след 18 и 15 часа, както и събота и неделя, с цел да можем да отговорим на потребностите на работещите магистри.

Стипендии

Успяхме да реализираме предлагането на 9 стипендии.

Повече за стипендиите можете да чуете от доктор Божидар Недев в звуковия файл.
Снимки: БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР