Българските туроператори очакват по-добър от миналата година летен туристически сезон

...
Българските туроператори очакват по-добър от миналата година летен туристически сезон
Коментари Харесай

Българските туроператори очакват поне 10% ръст на туристите този сезон

Българските туроператори чакат по-добър от предходната година летен туристически сезон и растеж на туристите най-малко с 10%. Това съобщи Димитрина Горанова, ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, по време на годишната среща на сектора в Ловеч.

Туроператорите чакат висока претовареност в българските курорти от края на юни доникъде на септември, разясни тя.

" Туристите, които ще идват, обичайно са от английския пазар, скандинавски, несъмнено, и немски, макар че има спад. Също по този начин има усилване и от пазарите от Централна Европа като Чехия и Полша. Да не забравяме Израел, които са много забавен пазар. Те също обезпечават по-дълъг летен сезон. А огромните интернационалните морски курорти не могат да генерират една висока претовареност и сполучлив сезон единствено от български туристи ". 

Горанова добави, че няма анулирани резервации поради разрушената стена на язовира " Нова Каховка " в Украйна и вероятно замърсяване на българското Черноморие. 

" Всички способени институции, които следят акваторията на България, бяха безапелационни, че няма никакъв риск от замърсяване. На нас сега главната цел е да спрем спекулацията ". 

Една от значимите тематики е планът за Гаранционен фонд за туроператорите. 

" Идеята е да си застраховаме, в случай че инцидентно попаднем в обстановка, сходна на Covid вълната, да има един фонд, който да може да подкрепя финансово както туроператорите, по този начин и да обезпечава и потребителите ". 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР