Българските транспортни компании ще могат да наемат камиони, регистрирани в

...
Българските транспортни компании ще могат да наемат камиони, регистрирани в
Коментари Харесай

Българските транспортни фирми ще наемат чужди камиони до 2 месеца

Българските транспортни компании ще могат да наемат камиони, регистрирани в страни от Европейския съюз, за не повече от 2 поредни месеца в година. Броят на наетите тежкотоварни коли би трябвало да е до 25% от автопарка на превозвача. Тези промени в Закона за автомобилни транспорти, които бяха качени за публично разискване през ноември предходната година, бяха признати през днешния ден на съвещание на Министерския съвет.

Кабинетът одобри и промени в различен закон, съгласно които Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ към този момент ще може да ревизира за нарушавания и тракторите.
Промените за превозвачите
В решението е записано, че измененията са по отношение на условията на европейска инструкция по отношение на потребление на транспортни средства, наети без водачи, за авто транспорт.

Друг претекст за промените е, че България е застрашена от глоба поради закъсняващото транспониране на директивата. Освен това, при качването на законопроекта за публично разискване, в претекстовете беше записано, че по този метод ще се постави завършек на така наречен компании „ пощенски кутии “.

С препоръчаните промени в Закона се позволява на предприятия за автомобилни транспорти на товари да употребяват наети транспортни средства във всяка страна членка на Европейски Съюз, при изискване че са регистрирани и пуснати в придвижване в сходство с нормативните условия на съответната страна.

Проектът има за цел да подкрепи активността на превозвачите при краткотрайни пикове или повреди на моторните транспортни средства “, се споделя още в решението на Министерски съвет.
Контрол върху тракторите
„ Автомобилна администрация “ ще прави контролни инспекции на пътя и на колесните трактори, които се движат по пътищата. Това плануват измененията в Закона за придвижването по пътищата, които бяха признати също на днешното съвещание на кабинета.

Проектозаконът също транспонира европейска инструкция. Целта е да се подсигурява, че земеделските машини не съставляват заплаха за придвижването и за чистотата на околната среда.

Рисковият капацитет във връзка с пътната сигурност е сравним с този на товарните коли и те следва да бъдат третирани по същия метод при осъществяването на крайпътни механически инспекции, е записано като претекст в проектозакона.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР