Италианският антимонополен орган е започнал разследване срещу нискотарифната авиокомпания Ryanair

...
Италианският антимонополен орган е започнал разследване срещу нискотарифната авиокомпания Ryanair
Коментари Харесай

Италия разследва Ryanair за злоупотреба с господстващо положение

Италианският антимонополен орган е почнал следствие против нискотарифната самолетна компания Ryanair поради допустима корист с господстващо състояние. Според предварителните оценки на регулатора това е предизвикало „ съществени и непоправими “ вреди на туристически организации, други самолетни компании и пасажери, предава Reuters.

Регулаторът твърди, че самолетната компания, която е и водач на пазара в Италия, на няколко пъти не е разрешила на физически и онлайн туроператори да получат достъп до предложения и отстъпки на уеб страницата ѝ.

От Ryanair не са коментирали случая. Решението на италианския регулатор се чака по-късно през днешния ден.

Най-голямата по брой пасажери самолетна компания в Европа ще разполага с осем дни за отговор, като представителите ѝ евентуално ще се срещнат с членовете на регулатора на 18 април, оповестяват локални медии. Ако причините на Ryanair не убедят надзорния орган, управлението на самолетната компания ще би трябвало да отстрани всички спънки, сложени пред туристическите организации.

Междувременно превозвачът се стреми да надгради водещата си позиция на пазара в Италия, в случай че се появят повече летищни слотове вследствие на евентуалното обединяване сред ITA Airways и Lufthansa, като демонстрира необикновен интерес към летище „ Фиумичино “ в Рим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР