Българските тенисистки регистрираха победи на международните турнири в днешния ден,

...
Българските тенисистки регистрираха победи на международните турнири в днешния ден,
Коментари Харесай

Победи за българските тенисистки на международните турнири

Българските тенисистки записаха победи на интернационалните шампионати в днешния ден, сряда, 10 август.

Йоана Константинова продължава със страхотното си показване на шампионата от най-високата категория (JA) за юноши и девойки на ITF в Претория (Южна Африка). Българката победи на 1/8-финалите Еркезхан Аристанбекова от Казахстан с 6:7, 6:3, 6:4. В първия кръг Константинова отстрани с 6:3, 6:4 финалистката от " Уимбълдън " и №18 в международната класация за девойки Лука Удварди от Унгария.

Даря Шаламанова се класира за втория кръг на шампионата по тенис на клей за дами в Брашов (Румъния) с награден фонд от 25 хиляди $. 19-годишната българката се оправи с миналата през квалификациите представителка на домакините Мария Весели с 6:4, 6:7(4), 6:0 по-късно повече от два часа игра. Тя в началото пропиля преднина от сет и 5:2 гейма във втория, който в следствие загуби с тайбрек, само че в решаващата трета част не даде шансове на съперничката си. За място на четвъртфиналите Шаламанова ще срещне друга румънка Георгия Крачун.

Друга българка Михаела Цонева през вчерашния ден започва с победа на сингъл със 7:5, 1:6, 6:1 над представителката на домакините Симона Огеску, а във втория кръг ще срещне Андрея Роска също от Румъния. Цонева през днешния ден стартира с триумф и на двойки в тандем точно с Огеску. Те надиграха с безапелационното 6:1, 6:2 румънките Ирина Луря и Сабина Луря.

Третата българка в шампионата Беатрис Спасова пропусна мачбол и отпадна трагично в първия кръг поединично след проваляне от квалификантката Линда Севчикова (Чехия) с 5:7, 7:5, 5:7 след съвсем три часа и половина игра. Спасова водеше с 4:2 гейма в решаващия трети сет, а при 5:4 беше на точка от успеха, само че позволи поврат.

Ива Иванова пък стартира с победа при девойките на шампионата от трета категория на ITF в Маутхаузен (Австрия). Поставената под №1 българката се наложи с 6:1, 6:3 над Стела Юрина от Германия. 15-годишната Иванова има три извоювани трофеи през тази година от шампионати на ITF за девойки.

Росица Денчева от своя страна се класира за четвъртфиналите на шампионата от второкласен на ITF в Германия. Българката победи със 7:5, 7:5 Роисин Гихейни от Австралия. В първия кръг Денчева отстрани Роня Шеуерман от Германия със 7-5, 6-1. За място на полуфиналите Росица ще играе против София Зуичулик от Украйна.

За страдание другите ни представители отпаднаха във втория кръг на сингъл. При девойките Елизара Янева отстъпи с 3:6, 3:6 от Соня Зиенбейева от Германия. Виктория Велева пък загуби с 5:7, 2:6 от друга представителка на домакините Виктория Похл. При юношите Адрияно Дженев загуби с 2:6, 6:3, 0:6 от Лас Поетнер от Германия.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР