Българските пациенти уважават българските лекари. Те са благодарни, имат уважение

...
Българските пациенти уважават българските лекари. Те са благодарни, имат уважение
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Българските пациенти са благодарни, имат уважение и респект към лекарите



Българските пациенти почитат българските лекари. Те са признателни, имат почитание и почит към нас. Има и изключения, както в тази ситуация с нападението в "Шейкново ", само че това са изолирани дейности на обособени човеци. Това сподели някогашният министър на опазването на здравето доктор Стефан Константинов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му нападателите не са представителна извадка на нашето общество.

„ Спешната помощ се среща с най-острите положения и е рисков фактор. Въпросът е за какво има принуждение. Ако си мислим, че можем да го изправим с лентички, шествия, бдения, няма да стане. Да, това носи морална поддръжка на потърпевшия, само че нищо повече. Трябва да се оказва напън на правосъдната система, с цел да раздава правдивост “, уточни Константинов.

Според статистиката единствено трима души са наказани за нахлуване против лекари у нас. „ Тук имаме доста по-системен проблем - стават жертва учители, родители, пешеходци. Проблемът е на цялото общество. Топката е в полето на правосъдната система. Стойностите в нашето общество се обезценяват. Самото проявление по малкия екран без последвал акт на правдивост има противоположен резултат. Много пъти наши сътрудници оказват помощ на нарушители да се измъкнат от наказване “, призна Константинов.

Бившият министър разяснява и програмата за ин витро на държавното управление. „ Ин витрото не е способ, с който ще преборим демографската рецесия. То е способ, който би излекувал едно семейство от това да нямат деца. Хората у нас не са сигурни за бъдещето си, не че не желаят да вършат деца. Хората, които не могат да имат деца са към 10%. Средната класа се е спотаила и има по едно дете, тъй като е смачкана. Там е огромният проблем “, акцентира лекарят, който е акушер-гинеколог по специалност.

„ Аз съм "за " да е безлимитно ин витро. Въпросът е дали след тези пари, които ще дадем какво в действителност става. Трябва да имаме някаква статистика за успеваемостта на клиниките. Трябва да има бистрота, указател, годишно да се регистрира успеваемостта “, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР