Българските консулски служби в Турция работят не само за сигурността

...
Българските консулски служби в Турция работят не само за сигурността
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Консулските ни служби в Турция работят за сигурността на България

„ Българските консулски служби в Турция работят освен за сигурността на България, само че и за сигурността на целия Европейски съюз. Турските туристи са извънредно значими за българския пазар и ние ще работим, с цел да облекчим процеса по приемане на визи, само че това не би трябвало да става в ущърб на сигурността и шенгенските разпореждания ", сподели министър Динкова по време на интернационалното ревю EMITT, което се организира в Истанбул. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма. 

Министърът на туризма Зарица Динкова организира работна среща с Ангел Чолаков – ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Турция, и Васил Вълчев – общоприет консул в Истанбул. В рамките на диалога българските дипломати в Турция обявиха своята подготвеност да улеснят искащите турски туристи да посетят страната ни.

„ Работим за повишение на успеваемостта, бързината и продуктивността в процеса по издаване на български визи за турските гости. Ние би трябвало да нападаме с доста упоритост този турски пазар и сме на ваше разположение ", съобщи Ангел Чолаков – ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Турция. Посланик Чолаков акцентира и, че в Анкара напълно неотдавна бе открит пресклуб на Българска телеграфна агенция, „ Идеята е той да не бъде просто офис на Българска телеграфна агенция, а да бъде културно-информационен туристически център на България. Всеки български курорт може да популяризира своята активност в самия клуб ", акцентира Ангел Чолаков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР