Българските кикбоксьори направиха невероятен фурор с представянето си на европейския

...
Българските кикбоксьори направиха невероятен фурор с представянето си на европейския
Коментари Харесай

Иван Георгиев: Полезно е МОК да има в портфолиото си кикбокс, на ЕП децата бяха страхотни



Българските кикбоксьори направиха необикновен възторг с представянето си на европейския шампионат за кадети в Будва (Черна гора).

Националите ни приключиха на влиятелното второ място в отборното класиране с актив от 23 златни, 13 сребърни и 25 бронзови оценки, като преди тях са единствено състезателите на Руската федерация с 68 златни, 52 сребърни и 31 бронзови медали.

„ Ужасно огромен триумф е това. До в този момент не сме имали такова влиятелно класиране. За първи път в историята на татами дисциплините нашата страна е номер 1 по медали. В кръг дисциплините също имаме положителни триумфи. Тоталът от 23 трофеи е нещо, което до в този момент не се е случвало. Това е нещо огромно. С голямо наслаждение се опитваме да се порадваме на тези резултати. Ние сме нация от доста качествени хора. В бойните спортове и бойните изкуства България постоянно е имала страхотни триумфи. Базата да бъде след Русия е, че те участваха с пети пъти по-голям тим от нашия. При нас селекцията е сносно подбрана. За момента не можем да си позволим да пътуваме със 100 % уголемен състав. Федерацията оказва помощ извънредно доста. Част от родителите се включват със самофинансиране. Постигаме колаборация сред клубове, федерация, министерство и родители и това води до тези резултати. Така че по качество не отстъпваме на никого. Децата бяха страхотни, това е истината “, показа за БНР старши-треньорът на националния тим Иван Георгиев.



„ Силно се надявам допустимо най-скоро да стане част от олимпийското семейство. Врата за нас е отворена. Кикбоксът ще получи опция за присъединяване на европейските игри, който са антре за Олимпиадата. МОК ревизира действителното положение на спортовете през тези континентални игри. Силно се надявам там да се представим добре. Няма спорт, който да включва в себе си спортове със седем разнообразни правилника. Пъстротата в кикбоксът е голяма. Има дисциплинираност, която е чисто демонстративна – музикални форми, има дисциплини на татами – три бойни, които са безусловно разнообразни една от друга, с друг устав и правилник и има три дисциплини на кръг, също тотално разнообразни като правилник. За всеки човек има подобаващ жанр. Мисля, че би било потребно за МОК да има подобен вид спорт в портфолиото си “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР