Българските фирми ще изгубят международни пазари заради новата директива за

...
Българските фирми ще изгубят международни пазари заради новата директива за
Коментари Харесай

Добрин Иванов: Новата евродиректива означава непосилна конкуренция за много от нашите фирми

Българските компании ще изгубят интернационалните пазари поради новата инструкция за дълготрайните командировки, съобщи за " Хоризонт " изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал Добрин Иванов .

По думите му, към този момент фирмите няма да могат да оферират конкурентни цени по отношение на останалите европейски компании, тъй като командироването на служащите от България в чужбина ще оскъпи извънредно доста цената на предоставяните услуги.

Директивата дава нова вероятност на европейския план, счита Стефан Манов , ръководител на българската общественост в Тулуза.

Трябва да имаме опредвид не какво губят работодателите, а какво печелят или губят жителите. Редно е малко по малко равнището на живот със Западна Европа да стартира да се изравнява. Главният проблем е неравното възнаграждение. Това е правилото на договореностите - за идентичен труд - идентична заплата на едно и също място. Става дума за два милиона командировани. Във Франция са към 350 000. Това са дребни пропорции по отношение на общите безработни в Европа.  Но това основава подвод за преекспониране и основаване на тези придвижвания, които доведоха до Брекзит - като абсурда с полския водпороводчит.  Резултатите на Марин Льо Пен също се дължат на този антиевропейски план.

Не френският шеф наема служащия. Той е нает, да вземем за пример, от българска или румънска компания, която подписва контракт с френско дружество на френски градеж. Българските работодалели злоупотребяват с това, че неговите разноски се приспадат от заплатата на служащия.  Директивата е одобряват през 1996-а година, надалеч преди присъединението ни и е визирала сезонния труд и напълно други страни, не нашата, посочи Манов.

В звуковите файлове можете да чуете изявлението на Марта Младенова с Добрин Иванов, както и диалога на Даниела Якова със Стефан Манов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР