Българските боксьорки Станимира Петрова и Севда Асенова се класираха за

...
Българските боксьорки Станимира Петрова и Севда Асенова се класираха за
Коментари Харесай

Две наши боксьорки на финал в Хелзинки

Българските боксьорки Станимира Петрова и Севда Асенова се класираха за финалите на мощния шампионат във финландската столица Хелзинки. Двете реализираха безапелационни победи в полуфиналите и ще нападат златните медали в своите категории.

В категория до 54 кг международната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова съкруши с 5:0 съдийски гласа представителката на домакините Йона Хакарайнен. Българката продължава да демонстрира чудесно равнище в категорията и ще преследва нов златен орден от интернационален шампионат. В неделя Петрова ще се изправи против Каролин Крувеийе от Франция в спор за купата.

На победа от златото е и Севда Асенова. В категория до 48 кг тя се оправи по безапелационен метод с друга боксьорка на Финландия – Нора Кирпу. Асенова завоюва с 5:0 и на край в събота ще мери сили с нейната сънародничка – Рика Вярала.

За злато ще боксира и Златислава Чуканова (50 кг), която ще срещне в неделя Пихла Кайво-Ойа (Финландия).

В събота място на край ще преследва и Светлана Каменова. Носителката на купа „ Странджа “ ще се изправи против Полина Голубева от Естония. На шампионата в Хелзинки тимът на България е воден от треньорите Петър Лесов и Борислав Георгиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР