Български студенти в Китай са в безизходица. 20-ина наши сънародници

...
Български студенти в Китай са в безизходица. 20-ина наши сънародници
Коментари Харесай

Български студенти в Китай са в безизходица

Български студенти в Китай са в невъзможност. 20-ина наши сънародници са блокирани там, откакто в страната се развихря втора вълна на COVID-19. Полети и влакове до Европа съвсем няма или са на цени от 5000 - 6000 евро. В същото време от университетите им упорстват общежитията да бъдат освободени, а визите им за образование изтичат след дни, съобщи Bulgaria ON Air.

" Университетите слагат ултиматуми - или студентите да изоставен общежитията до 15 юли, или да си заплатят за доста месеци напред. Проблемът визира и Тайван, целия район. Беше изработен лист от 20 индивида, само че по-късно имаше още декларирали, че желаят под наем полет ", описа студентът Веселин Найденов. Той изясни, че престоят дневно е от 50 до 100 лв..

" 90 и повече % от тези студенти са на стипендия от китайското държавно управление. Техните фамилии са извънредно затруднени да се заплащат такива суми ", добави Веселин. По думите му полетите до Европа са сведени до най-малко, защото държавното управление съвсем не позволява интернационалните полети. " Проверявах даже вид за влакове и 10-дневно прибиране, само че интернационалните влакове също са спрени. Голяма част от нас са обезверени, не знаем какво да вършим ", показа студентът. От Министерство на външните работи обясниха, че е направен лист с 23 студенти, които са се свързали с задачата ни и са декларирали, че желаят да се завърнат у нас през юли или по-късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР