Български полицейски власти държат мигранти в барака с решетки без

...
Български полицейски власти държат мигранти в барака с решетки без
Коментари Харесай

Европейски медии с нови обвинения, отговор от Демерджиев

Български полицейски управляващи държат мигранти в колиба с решетки без право на процедура по интернационална протекция. Това демонстрира ново видео от интернационалното журналистическо следствие на девет европейски медии.

Журналистическият екип, работил и по случая с простреляния сириец, открива бежанци, които са били нелегално арестувани в бараката.
-->
Накман от Афганистан я разказва като клетка.

" Toва е място, където и животни не могат да живеят. Дървено помещение, нещо като затвор, с ужасна миризма, където няма тоалетна “, разяснява той.И различен мъж  споделя, че бараката се употребява от граничните управляващи за краткотрайно задържане на мигрантите, преди да бъдат върнати назад в Турция. И без да могат да подадат молба за протекция.  " Питахме за храна и вода, не ни дадоха. Той сподели: Ще Ви донеса от тоалетната. Вие не заслужавате да сте в тази страна “, споделя Кенан.

Екип на bTV откри мястото от следствието. То се намира в двора на ГВУ-Средец. Днес бараката е празна. През предишния месец обаче е била цялостна с хора.

„ Да видя хора вътре, човешки същества, ме накара да се усещам доста зле. Според нас концепцията е на това място да бъдат арестувани хора, които по-късно да бъдат върнати в Турция, без да бъдат регистрирани в България. При публично задържане и арест – би трябвало да се снемат отпечатъци и е допустимо кандидатстване за леговище “, описа журналистката Мария Черешева.

Журналистите са търсили Министерство на вътрешните работи за коментар, само че без резултат. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи отхвърлят това. С този мотив отхвърлиха да отговорят и на въпросите на bTV по следствието.

По-късно от Брюксел вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява: „ Дали има такива кафези – отговорът ни е НЕ “. А за какво се появява в този момент този репортаж в случай, че се работи от октомври месец – питайте медиите. Поднасят го услужливо в дните преди съвета за Шенген. “

Има подозрения също, че случилото се е със знанието на силите на Фронтекс у нас. Публикувани са фотоси на коли на европейската организация за гранична и брегова защита, в непосредствена непосредственост до бараката. От Фронтекс ревизират случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР