Български политик предложил на американски дипломати и представители на секрените

...
Български политик предложил на американски дипломати и представители на секрените
Коментари Харесай

Политик топи пред US-служби колеги и магистрати, за да спаси себе си

Български политик предложил на американски дипломати и представители на секрените служби компрометираща информация за свои сътрудници, предприемачи и магистрати. Става дума за тяхно присъединяване в корупционни практики, подмолни покупко-продажби, присъединяване в офшорни компании и пари в банки без явен генезис.
Политикът се самопредложил за предпазен очевидец, с цел да се избави от следствие против самия него в Съединени американски щати. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници, поискали анонимност. Информацията, която предложил, засягала хора от елита и висшия ешалон на властта. Заявил също, че има компромати за огромна участници в настоящето и предходните ръководства на страната, в това число на управителни постове в Брюксел и международни институции. Големият коз на „ разкаялия “ се политик с „ проговорила съвест “ били данни за връзки на български политици с съветските секрети служби. Предложил информация, вкючително за поети задължения към съветски концерни от Военно-промишления комплекс, поети от наши политици пред Кремъл. Те се изразявали в обещания за очистване на военни производства в България, което освобождавало пазарни ниши за съветски компании. Самият политик (информатор/доносник) е взел участие в оръжейни покупко-продажби и имал апетити към някои добре работещи български компании. За такива процеси във щета на България и родната стопанска система предизвести в понеделник някогашният боен министър Бойко Ноев в предаването на Цветанка Ризова по бТВ. 22 милиона евро компанията ”Виафот”, която нападна българската военна промишленост, препра посредством Министерството на стопанската система, Държавната консолидационна компания и синдиците на КТБ. Защо това не се проверява от ДАНС? Министърът на стопанската система Караниколов прокарва Руски ползи за разрушение на българската военна промишленост. Не спорът сред Украйна и Русия е опасност за българските ползи, а проектите на Русия да унищожи българската оръжейна промишленост, безапелационен бе Ноев. То добави, че към този момент интернационалните следователи работят по скандалните случаи, застрашаващи освен българския биес, само че и националната ни сигурност. Говоря, за това, че в България сега има една партия, която намерено пази ползите на Кремъл. Това са и лица и групи във властови структури, които по една или друга причина организират ползите на Русия. Става въпрос за органите за сигурност, разузнаването, контраразузнаването и други места. България е много пробита от тази позиция, хвърли бомба в публимното пространство Ноев, който е потвърден специалист в тази област. Според него българската оръжейна промишленост е „ бодил в очите на Кремъл”, защото сме в топ 10 на износ на военна продукция.

Политикът, потърсил американците предложил договорка: той им дава компромати против намаляване на глобите против него. „ Щедрото “ предложение обаче не било признато, към този момент, тъй като американските служби и институции имали задоволително доказателства за присъединяване на „ съзнателния “ политик в редица престъпни далавери, контрабанда и банкови измами. Знаели задоволително и за съпричастността му към уговорките да бъде досъсипана българската оръжейна индустрия.

Почти несъмнено е, че политикът, който прави всичко допустимо да се избави, като натопи свои сътрудници, е същият, който бе поръчал и размахването на отрязани агнешки главички пред Висш съдебен съвет против позиция на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. Полицията тогава не разкри мъжете с маски, които гладко разнасяха кървавите скотски титли в центъра на столицата...

Уточнение: Знаем името на българския политик, самопредложил се за осведомител на американските служби и изискал договорка, натопявайки свои сътрудници, само че към този момент не го разгласяваме обществено от съображения за сигурност за източниците ни, а и на хората, работещи в уеб страницата. Не имаме вяра че българските институции могат (и изобщо дали биха искали) да ни защитят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР