Български моряк от отвлечения кораб Руен“ е прехвърлен на индийски

...
Български моряк от отвлечения кораб Руен“ е прехвърлен на индийски
Коментари Харесай

По спешност: Български моряк от отвлечения „Руен“ е евакуиран и настанен в болница

Български моряк от отвлечения транспортен съд „ Руен “ е трансфериран на индийски транспортен съд още нощес и по-късно е настанен в болница. Не е ясно какви са аргументите за незабавното хоспитализиране, предава Българска национална телевизия.
Засега е известно, че българският моряк е евакуиран от борда на „ Руен “ с разрешението на пиратската формация, която го отвлече на 14 декември. Медицинската евакуация е извършена със съдействието на индийските военноморски сили. Морякът ни първо е трансфериран на техния транспортен съд „ Кочи “, който от няколко дни следи обстановката в региона. На борда той е бил прегледан от лекарите и е настанен в лечебно заведение.
Повече информация все още няма, от Параходство БМФ, притежател на „ Руен “, се придържат към политиката си да дават единствено къси писмени изказвания, до момента в който работят в съгласуваност с интернационалните органи, ангажирани със случая. Капитан Александър Калчев сподели въпреки всичко, че при болен на борда има избрани процедури, които се извършват от всички легално плаващи кораби.
„ Има съответни процедури, интернационалните, записани в радиосигналните книги, съответни сигнали и по този начин нататък, и по този начин нататък. Абсолютно всичко е стандартизирано, като в армията “, изясни к.д.п. Александър Калчев, изп. шеф на Параходство БМФ.
Това, несъмнено, не важи за пиратите, а досегашната информация удостоверява версията, че „ Руен “ е станал жертва на пиратско нахлуване. Корабът сега се намира край крайбрежията на Сомалия, в Мурканьо, Пунтленд. В региона сега има и три кораба от състава на индийските, испанските и японските военноморски сили. „ Руен “ обаче остава под контрола на похитителите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР