Български фенове изпратиха отворено писмо до компанията Big Hit Entertainment,

...
Български фенове изпратиха отворено писмо до компанията Big Hit Entertainment,
Коментари Харесай

Фенове на бунт срещу Капките заради расизъм

Български почитатели изпратиха отворено писмо до компанията Big Hit Entertainment, менажираща известната корейска група BTS, с гледище тя да подведе под отговорност родното шоу „ Като две капки вода “ поради клюка. Повод за недоволството на „ армията “ на музикантите стана реакцията на жури и водещи след осъществяването на Дара в последния лайв на предаването.

На отличничката от X Factor й се падна нелеката задача да имитира BTS и по-конкретно Джимин. „ Момичето единствено по себе си не направи нищо неприятно “, отбелязва се в писмото, изпратено до компанията от Туитър акаунт @vantaebts, зад който стои българка. Въпреки това отношението на водещи и жури посочило признаци на расизъм и ксенофобия, което е „ в остро несъгласие с политиката на BigHit за опазване на достолепието на артистите “.

„ Те демонстрираха пренебрежение освен към BTS и „ армията “ (феновете на групата – б.а.), само че и към корейската просвета като цяло “, пишат още почитателите. До този извод те стигнали, поради мненията на Хилда Казасян по отношение на неразбираемата полова принадлежност на изпълнителя Джимин. Димитър Ковачев-Фънки също попадна под обстрела на феновете на групата с изявлението си, че е „ желал да се простреля “ до момента в който е гледал клипа на BTS към песента Boy With Luv.

Водещите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека пък си заслужиха гнева на почитателите с изказванието, че корейските реализатори са хомосексуалисти. Гримът и облеклото им след осъществяването на Дара също посочило липса на почитание към творчеството на групата, поради, че били стереотипни.

Отвореното писмо стигна и до един от най-големите уеб сайтове за K-Pop просвета – Koreaboo. Позициониран в Сан Франциско, Съединени американски щати, той разгласява вести и разбори за корейско изкуство на британски език, като съгласно създателите наличието му доближава до 40 милиона души в 100 страни.

„ Това явно не е първият път, в който шоуто е предписание расистки или ксенофобски мнения. Преди това те са се подигравали още на Psy и Северна Корея “, гласи част от обявата в Koreaboo. Статията отбелязва и че в шоуто нееднократно артистите са се появявали гримирани и като чернокожи. Авторите на текста не изричат мнение дали това също се приема като тип дискриминация, само че цитират изявления на фенове в Туитър, съгласно които шоуто има „ нулево познание “ за проблемите на цветнокожите.

"Реакцията е малко пресилена, това е просто комизъм " - такава позиция показаха пред "Монитор " от екипа на "Като две капки вода ". От там акцентираха, че никой не е пощаден от смешки, включително и журито, и даже продуцентът на предаването - Маги Халваджиян. Категорични са, че няма да си наложат автоцензура в сюжета, няма да лимитират и Хилда Казасян, Фънки и Юлиан Вергов в изявленията им, тъй като в противоположен случай "това няма да е същото шоу ".

"Предаването е занимателно и в него се смеем на всичко ", допълват още от екипа на "Капките ". И прецизират, че макар че съжаляват, че възприятията на написалите писмото са наранени, все още не считат да излязат с публично опрощение.

фотография:фейсбук като две капки вода

източник:монитор
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР