Български експерти коментираха войната в Украйна и обявиха каква заплаха

...
Български експерти коментираха войната в Украйна и обявиха каква заплаха
Коментари Харесай

Дипломат: Истинска заплаха за България е попадането на Одеса в руски ръце

Български специалисти разясниха войната в Украйна и оповестиха каква опасност е надвиснала над страната ни. 

Войната би трябвало да спре. Това съобщи Севлиевски в ефира на Нова телевизия и добави, че Зеленски към този момент е международна звезда и образец за подражателство на милиони хора.

Русия затъва от ден на ден в Украйна, войната би трябвало да спре. Иначе ще има всеобщо страдалчество за уктраинските жители. Ще има евентуално и бамбардировки от въздуха, съобщи Стефан Тафров, посланик и някогашен дипломат в НАТО.

По думите му същинска опасност за България е попадането на Одеса в съветския ръце. Това може да затрудни по всевъзможен метод комерсиалното мореплаване. След Одеса на прицела ще са черноморските страни като България, счита още той.

По думите на Севлиевски, в случай че падне Одеса, то идващият град ще е Варна, написа Novini.bg.

Попитани за кометар за случилото се през вчерашния ден на Шипка със снежната топка по премиера Кирил Петков, то Тафров разяснява с думите: това са хора, които обичат повече Русия и не обичат изобщо България. Това място е свято и не може да има сходни действия там.

Дошъл е момента за изгонването на госпожа Митрофанова от България, тя би трябвало да бъде оповестена за " личност нон грате ". Нейната работа е тук, с цел да поддържа връзки с формалните управляващи, даже и да се наложи да си размести програмата. Много страни от Европейски Съюз смъкнаха равнището на дипломатическите си връзки с Москва без посланиците на Русия да ги назовават подлоги. Който и да е дипломат няма право да наскърбява жителите ни и би трябвало да се извини. Точка, съобщи още Тафров.

Севлиевски съобщи, че Европа е друга. " Обединена е, НАТО към този момент не е в клинична гибел. Германия е друга ", съобщи още той.

" Макрон ще бъде избран отново, тъй като се разгласи против Путин. Тъжното е, че единствено в България си разрешават да обичат повече Русия от България ", сподели още Тафров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР