Български десетокласник получи хонорар от YouTube. Вече повече от година

...
Български десетокласник получи хонорар от YouTube. Вече повече от година
Коментари Харесай

Български ученик получи хонорар от YouTube

Български десетокласник получи хонорар от YouTube. Вече повече от година Деян Евтимов качва клипчета, които самичък снима и инсталира. Деян прави канала си през 2014 година, само че стартира да качва видеа за обичаната си игра три години по-късно.

Всичко стартира като развлечение. Любима игра с обичан воин от детството. Докато един ден Деян не взема решение самичък да снима и инсталира клипчета, в които да споделя за обичаната си игра.
Деян Евтимов, ItIsSpid: Аз постоянно съм гледал други ютюбъри и ми е било забавно да схвана по какъв начин се обработва, по какъв начин да прибавям музика, по какъв начин да сложа еди какъв си резултат.
Така основава канала си и стартира да споделя видеа. След известно време получава известие от Ютюб. Вече има 1 000 клиента и над 4 000 часа гледаемост на видеата. Тогава идва изненадата за него.
Деян Евтимов, ItIsSpid: След месец и нещо ми пратиха известие, че към този момент съм от тяхната стратегия и че мога да получавам някакви пари, което доста ме зарадва.
Всяко видео си има някаква цел. Всеки път друга. Главният воин обаче остава еднакъв. Спайдърмен.
Деян Евтимов, ItIsSpid: Хората могат да се видят в него. Аз персонално съм се виждал в него доста пъти и съм се замислял той какво би направил, колкото и смешно да звучи.
Видеата му са единствено за игри. В момента това го вълнува най-вече.
Деян Евтимов, ItIsSpid: Най-важното е да имаш концепция. След това би трябвало тази концепция да я преработиш във видеото, което съгласно мен е най-трудно, само че най-вече време лишава самото култивиране. Не се считам за известен, а има доста други хора, които вършат това, което аз върша доста по-добре, само че това е самото начало за мен.
Деян е удовлетворен от постигнатото и с усмивка ни споделя. След седмица ще получи първата си заплата в живота и се радва, че трудът му е оценен. А откакто приключи учебно заведение си дава обещание да трансформира заниманието си в специалност и да се занимава с кино монтаж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР