Българската волейболистка Ева Янева беше специален гост в предаването Арена

...
Българската волейболистка Ева Янева беше специален гост в предаването Арена
Коментари Харесай

Ева Янева: Следващият сезон ще ми бъде последен, националните отбори имат шансове за добро представяне

Българската волейболистка Ева Янева беше специфичен посетител в предаването " Арена спорт " пред Българска национална телевизия, в което приказва за миналия сезон във Франция и втората поредна купа с тима на Волеро, задачите пред националните тимове за дами и мъже, както и допустимо ли е още веднъж да забележим Матей Казийски с екипа на " лъвовете ".

Янева показа, че е останала щастлива от купата във Франция и разкри, че идващият сезон ще бъде нейният финален в професионалния волейбол с екипа на Волеро.

" Нямаше по-добър свършек на този сезон от шампионската купа. Не успяхме да вземем Купата, само че пък взехме реванш в шампионата. Смятам, че постоянно е по-лесно да спечелиш една купа, в сравнение с да я защитиш, тъй като през този сезон успеха беше наложителна ", показа Янева.

" Франция е една прелестна страна, а Волеро е супер клуб. Смятам да изиграя още един сезон и по-късно да приключа кариерата си. Не инцидентно избрах да във Волеро, защото клубът разполага със страхотна конструкция и там се усещам като вкъщи си. Бих могла да продължа да оказвам помощ на тима и по-късно. Твърдо съм решена, че това ще е последната ми година ", добави българската посрещачка.

Бившата националка разяснява и какви са възможностите на женския ни внушителен отбор за положително показване през това лято, както и по време на европейското състезание и олимпийската подготовка.

" Имаме шансове да се представим на положително равнище в тези надпревари. Надявам се да преминем и групите за олимпийската квалификации, макар че са доста тежки. При дамите се следи едно подмладяване на тима, само че считам, че съставът играе добре и има шансове да премине през тази подготовка ", показа Янева и добави, че волейболистите в най-хубава форма би трябвало да играят за България.

Опитната волейболистка разкри още и дали има късмет още веднъж да я забележим с националната фланелка за идния шампионат на Стария континент през август или олимпийската подготовка през септември.

" Аз считам, че това е една голяма отговорност и за играч на моите години би трябвало да се подготвиш доста съществено. Мисля, че аз няма да мога да бъда подготвена физически, само че другояче постоянно желая ", безапелационна е 37-годишната състезателка на Волеро.

Накрая родната състезателка даде отговор на въпроса и дали съгласно нея е допустимо още веднъж да забележим Матей Казийски с националната фланелка.

" Много се надявам той да се завърне в националния тим. Имах достойнството да го виждам с Тренто предходната година, когато играха в Кан и той се показва на едно извънредно равнище. Горда съм от обстоятелството, че той ми е съотечественик. Надявам се, че той ще предпочитание да се завърне. Това обаче е групов спорт и не трябва да товарим Матей и тима с упования. Със сигурност неговото завръщане би било невероятна наслада и за публиката и считам, че той ще върне страстта от преди няколко години ", приключи Ева Янева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР