Българската тираджийка, която предизвика ужасна катастрофа във Великобритания, довела до

...
Българската тираджийка, която предизвика ужасна катастрофа във Великобритания, довела до
Коментари Харесай

Ето я българката, която погуби два живота в Англия

Българската камионджийка, която провокира ужасна злополука във Англия, довела до гибелта на двама души, поради "глупава " маневра на автомагистралата, ще лежи в пандиза 20 месеца, написа Lincolnshire Reporter, представен от "Блиц ".

Ирина Еленкова от Пловдив карала камиона си без да забележи, че част от ремаркето му се намира в отсрещното платно и по този начин го блокира. Така в него се удря Мини Купър и водачът Марк Лейси и неговият сателит Алекс Шериф умират на място.

Пред съда стана ясно, че Еленкова имала постоянно удостоверение за правоуправление на камиони над 13,5 тона, само че то било издадено едвам преди 2 месеца. Непосредствено след злополуката тя излъгала полицията, че зад кормилото е бил нейният сътрудник Костадин Танев. Причина за това била, че по време на случая тя е била просрочила позволените часове за шофиране и е трябвало сега да почива. Наместо това карала тежката машина, употребявайки картата на Танев за тахографа. Пред съда очевидец, който карал зад камиона, описал маневрите на българката по едно и също време като "глупави " и "опасни ".

37-годишната Ирина Еленкова се призна за отговорна за двата смъртни случая, както и по третото обвиняване, обвързвано с манипулиране на тахографа. Освен, че ще лежи 20 месеца, ще й бъде неразрешено да кара за 2 и половина години. Приятелят й Костадин ще остане в пандиза шест месеца, възбраната му за шофиране е шест месеца. Адвокатът на българката твърди, че тя е унищожена от случилото се.

"Тя предава своите най-искрени съжаления. Би желала да направи всичко, в случай че можеше да върне времето обратно. Направила е неверно решение. Било е въпрос на неверна преценка. Никога не е подозирала, че ще се озове в сходно състояние. Има две дребни деца в България. Имала е и доста проблеми, до момента в който успее да си уреди попечителството върху тях. "

Танев също се признал за отговорен в манипулиране на тахографа. Той ще бъде освободен незабавно, защото към този момент е излежал шестмесечната си присъда в ареста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР