Българската социалистическа партия вече обмисля най-сериозната парламентарна стъпка срещу новото

...
Българската социалистическа партия вече обмисля най-сериозната парламентарна стъпка срещу новото
Коментари Харесай

Гуцанов хвърли бомба! Какво готвят БСП в най-скоро време

Българската социалистическа партия към този момент обмисля най-сериозната парламентарна стъпка против новото държавно управление, формирано от " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от изявление на члена на управлението на социалистите Борислав Гуцанов за Нова телевизия.

Той не изключи нови избори и разгласи, че " при първа опция от Българска социалистическа партия ще внесем избор на съмнение към държавното управление ".
-->
Парламентът през вчерашния ден сътвори краткотрайна комисия за поисканите от основния прокурор имунитети на депутати от болшинството. Сред тях са Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. Но за какво от БПС отхвърлиха да излъчат членове на комисията?

„ За доста по-малък скандал, в случай че си спомняте „ Уотъргейт " в Съединени американски щати падна президентът, до момента в който при нас изтича подобен запис и те приказват за тази пералня, 6 месеца ще тупаме топката с тази комисия, с цел да може да изперем облика на господин Борисов ”, съобщи депутатът, визирайки изтеклите записи от Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

„ На водачите на двете партии, които сега ръководят - Бойко Борисов и Кирил Петков, им се желаят имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, несъмнено, че ще имаме срещу ”, уточни още националният представител.

На въпрос би трябвало ли да бъде отстранена фигурата на основния прокурор Гуцанов уточни: " От Българска социалистическа партия доста ясно казахме, че няма да участваме в сходни диалози за смяна на Конституцията. Това Народно заседание няма потенциала да избере ръководител на една комисия, която изобщо не би трябвало да я има, а ние приказваме за смяна на главния закон ".

„ Напълно съм склонен с тезата, че са закъснели дейностите на основния прокурор. Гешев е един детайл от всички тези неща, които се случват. Фактът, че изтекоха сходни записи, това е авансово нагласено да има такава комисия. Защо те не си подадат имунитетите? ", попита депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР